aruba

aruba

Aankomst op Aruba

reizenPosted by Carine Fri, January 07, 2011 17:21:08
Woensdagavond rustig vertrokken naar het Van der Valk hotel aan Schiphol.

Onderweg nog even tanken aan de Q8 met Cis zn tankkaart. Hij werd er aangesproken door twee jonge Spaanse meisjes die al liftend onderweg waren van Madrid naar Groningen.

We hebben ze meegenomen. Ineens naar Schiphol was wel een meevaller :-)

Ze zaten beiden in hun vierde jaar astrofysica en deden dat in Groningen. Ze waren heel erg te spreken over de Nederlanders en de openheid.

Hun laatste trein vanuit Schiphol vertrok om 23.20u. Of ze het gehaald hebben weten we niet maar we hebben ze afgezet op Schiphol om 23.15u.

Ik heb geen flauw benul hoe het treinstation er uitziet, maar volgens een meneer daar moesten ze naar -1. Als ze het niet haalden gingen ze wachten tot de volgende om 5u.

Ingecheckt bij Van der Valk (dat van Emmen is wel vele mooier) en vrij snel in ons bed gekropen.

'sMorgens met de shuttle naar Schiphol. De eerste keer dat we op Schiphol kwamen. Veel groter dan Zaventem. Raar vind ik dat je de douane aan de gate zelf hebt en niet zoals in Brussel een centrale douane voor alle gates. De douanecontrole was ook minder streng vond ik. Veel vriendelijker.

De vlucht zou iets meer dan 10 uur duren en daar zag ik wel een beetje tegenop. Maar al bij al is ze vrij snel voorbijgegaan. Ik heb zo'n TV ding gehuurd en 300 minuten films gezien :)

Bij martinair zijn frisdranken wel te betalen. De stoelruimte viel redelijk mee. Maar united is toch iets betere service. Het (Nederlandse) personeel is wel stukken vriendelijker en relaxter dan het Amerikaanse bij united.


Na een uur later vertrokken te zijn omwille van chaotische plaatswijzigingen in het vliegtuig zijn we toch maar een kwartier later geland.

Griet en Rio stonden ons op te wachten aan de uitgang. We kregen direct een gekoeld blikje uit de koelbox, sigaretje roken en richting villa.

We werden verwend doordat het eten al klaar was, het drinken klaar stond, chipskes, enfin, Griet was weer de zorgzame gastvrouw. Trouwens, Griet, als je dit leest, jij bent ook op verlof he ;-)

Vandaag zijn Griet, Rio en Christian naar Baby Beach. Wij blijven een dagje aan het zwembad relaxen. Lezen en zoals nu internetten :-)

Morgen staat het national park op het programma samen met Christian. Griet blijft dan thuis.


Groeten vanuit een 30 graden Aruba met een lekker windje.