Dubai

Dubai

Senne dropt een idee

2015Posted by Carine Tue, November 24, 2015 20:52:27
Senne heeft van in het begin aangegeven dat hij het echt niet zag zitten om mee te gaan. Hij ging er alles aan doen om niet mee te moeten. Maar wij waren de ouders, als wij zeiden dat hij moest, tja , dan moest het maar.
Hij zit ook niet in de meest gangbare situatie. Zijn secundair via de examencommissie (nog 1 examen!) , al in het hoger onderwijs met vrijstellingen. En een programmeerjobke. In plaats van met 1 been in het ene en en ander been in het andere, zit er bij hem nog eens een arm ergens anders. Maar hij combineert alles zonder enige moeite.
Enfin, hij ging dus niet mee.

Tot die ene sms : ik ga mee naar Dubai en ga studeren aan de game-programmeer-school.

Dat was even een kleine bom die viel.
Een kleine bom, ja. Want die school was een privé school. Geen Europees erkend diploma. En dat zag de mama niet zitten. Pruillip, want mama, dat is dezelfde als de school in Australie waar ik altijd al naar toe wilde.
Ja Senne, je mag daar naartoe, maar nadat je je diploma in Belgie behaald hebt.
Maar je kan wel je huidige studies daar doen aan een university. Nee, dat deed hij niet. Het was dat of hier blijven...

Tja, dan zal het hier blijven worden.

Ondertussen hebben enkele mensen me aan het denken gezet. Verschillende reacties : Carine, in IT heeft een diploma veel minder waarde dan wat je kan. Je moet kunnen laten zien wat je kan, geen papiertje. Tja, misschien is dat wel zo. Ben ik nog een beetje van de oude stempel. Dat wil ik grif toegeven. En hij staat een jaar voor. Als hij het probeert en de opleiding blijkt niet je dat te zijn, heeft hij nog niks verloren. Nee, dat zal allemaal wel waar zijn, maar vooralsnog heb ik er geen goed gevoel bij.

Er zijn drie afspraken gemaakt.
1. No matter what, Senne doet zijn jaar hier uit.
2. In de paasvakantie komt hij naar Dubai en gaan we een afspraak met de school maken.
3. Hij neemt contact op met de firma's waar hij het liefst voor zou werken. (ja ook die zitten al in zijn kopke). Hij stuurt hen een mail met de vraag wat een diploma van die school voor hen betekent als waarde.

Voorlopig zijn we daar dus nog niet uit.
Of hoe zekerheden veranderen in onzekerheden...

  • Comments(2)//dubai.cisencarine.be/#post2
Next »