Tedju nu hebt ge toch nog lang moeten wachten op een vervolg. En ’t is ni dat ik het echt keidruk gehad heb, maar ’t is er gewoon nooit van gekomen.


Efkes terugkijken, alle bezoekjes die ik had aangekondigd hebben we gehad, en dat is allemaal vrij goed verlopen, iedereen heeft zich redelijk gedragen, ik kan ni echt zeggen dat ik klachten heb … en ik denk dat de meesten er ook geen spijt van gehad hebben dat ze eens zijn langsgekomen, behalve Luc en Stien misschien, want die waren hier juist in de enige week van dit jaar totnutoe waar het bijna elke dag heeft geregend, en da verwacht je natuurlijk niet als je naar hier komt.


En na de bezoekjes ben ik met mijn madam dan eindelijk op vakantie geweest. Sri Lanka was mooi en leuk om te doen, en het zou nog veel beter zijn geweest mocht ik geen 6 van de 8 dagen ziek geweest zijn … da was nen tegenvaller, ik heb 5 dagen continu met koorts rondgelopen, ni plezant. Gelukkig had mijn madam de eerste dag al een safari gepland, ik wou naar Sri Lanka om al die olifanten te zien, en die hebben we idd gezien ! Honderden van die beesten, prachtig en best indrukwekkend ook. Al bij al hebben we toch ne goeien indruk van het land opgedaan, en we zijn het er ook over eens da Azië toch ni echt ons ding is, ’t was mooi en interessant om mee te maken, maar we hebben ook ni het gevoel dat we volgend jaar terug willen.


En op ’t werk zijn we toch weeral wat opgeschoten, ondertussen zijn alle attracties in het indoorgedeelte ook opengegaan, nu is het nog één zone met 2 attracties waar hard aan gewerkt wordt om ergens in de zomer te openen. Maar ’t is hier ondertussen snikheet aan het worden, overdag zitten we toch al boven de veertig, en da is natuurlijk ni bevorderlijk voor het bezoekersaantal. De openingsuren zijn nu aangepast naar 16.00 tot 24.00 u, en da helpt wel een beetje, maar toch is het ni om over naar huis te schrijven, zoals verwacht. En nu de Ramadan begonnen is valt het leven overdag hier ook gewoon stil, ni roken, eten of drinken in het openbaar van zonsop- tot zonsondergang, gelukkig kan het wel achter gesloten deuren, en als ik mijn taske koffie nodig heb doe ik gewoon de deur van mijnen bureau toe, dus da valt best mee.


Mijn bezoekske aan het thuisfront vorige maand heeft me wel deugd gedaan, ’t was kort maar krachtig. We hebben ineens de honden terug naar België gebracht om te overzomeren samen met mijn madam, en die zijn er echt content mee, dat is duidelijk. Ikke iets minder, want zonder madam en zonder honden is het hier wel echt stillekes als ik thuis kom. Ik was het nu al zolang gewoon dat mijn madam hier was, en nu dak hier terug alleen zat viel da echt wel tegen. En daarom, ook omdat ik vorig jaar geen verlof kon pakken en dus nogal wat dagen staan had, hebben we ineens beslist dat ipv dat mijn madam half juni naar hier komt, dat ik gewoon een week naar ginder kom. Dus binnen twee weken vertrek ik al terug. En als ik dan terug ben is het nog maar een maand en dan ga ik weer terug , iets langer deze keer - 2,5 weken ! Dus ja, toch weer goei vooruitzichten. En ’t wilt toch wel lukken, juist als ik daar ben is’t Graspop, misschien toch een dagske meepakken ? Ik heb de Scorpions nog nooit live gezien, en als ik het nu ni doe dan zal het er ni meer van komen want die gasten zijn ondertussen ook al stokoud.


Sinds een goei maand heb ik op het werk zo een kaart gekregen waarmee ik overal in de parken verniet mee kan gaan eten. Lijkt tof, maar na een maand begon da toch door te wegen, letterlijk en figuurlijk, want ze hebben hier en daar ook wel een blad sla in de menu’s, maar het blijft toch allemaal rotzooi. Als ik zo lang zou verder doen, ik denk ni da da zou goekomen. Dus dan maar ineens beslist toen ik terugkwam, dat het tijd werd dat ik de gezonde toer opging. Dus eerst een boek gelezen, heel toepasselijk, ‘weg met je buik’, en de daad bij het woord gevoegd. Ineens alle suiker, alcohol, brood, patatten, rijst en pasta van de menu geschrapt, en in de plaats gewoon meer vlees, vis, groenten, noten en fruit gezet. En eigenlijk valt da best mee, ik heb nog gene moment honger gehad, de Mc Donalds en de Pizzahut hebben al een paar keer gebeld om te vragen of ik ziek was, maar anders heb ik niemand horen klagen. Nu, ik heb mij eigenlijk rap aangepast daaraan, en ’t is na een goei week precies of het is nooit anders geweest, da valt keigoed mee. En ’t is nu ook weer niet dat ik da gelijk ne maniak volg, maar veel scheelt het ni. En ja, ’t is idd wel gemakkelijker om den telefoon te pakken en ne pizza te bestellen, maar och, ne koude schotel maken duurt ni lang en zelfs als ik iets warms wil, aan wat groen koken is toch ni veel werk, en sausjes heb ik niet nodig. En vlees of vis bakken kan ik ook nog wel, dus … Gisteren had ik wel ineens goesting in frieten met stoofvlees, en bij de New York Fries hebben ze iets dat daar heel hard op trekt, dus ben dan toch maar naar de mall gereden en dat heb ik me dan ook wel laten smaken. En daarna thuis toch een fleske wijn opengedaan, maar dan een glas ipv een heel fles gedronken. Ge kent da wel, de uitzonderingen bevestigen de regel.

Ik ben dan gelijk ook maar terug gestart met lopen, weer van nul beginnen, en de bedoeling is nog altijd dat ik in November nog eens een halve marathon ga lopen, de motivatie is er in elk geval weer. Gelijk ook begonnen met een beetje powertraining, kwestie van toch ni te veel af te vallen want mijn madam ziet mij ni graag te mager. Nu ja, dat heeft maar een paar dagen geduurd, en ik zit nu al een week me nen druk op mijn borst, ik weet niet of het daarmee te maken heeft, maar toch … En omdat ik daar nu al een week mee rondloop ben ik vandemorgen toch maar naar madam doktoor geweest, bloeddruk was goed, EC was goed, ineens bloed laten testen, morgen nog naar ne cardioloog en ne maagspecialist voor nog wa testen, pfff, ni zo leuk maar da pakken we er dan maar bij. Ouder worden heeft zo z’n kantjes …


Maar ’t is ni da ze mij te oud vinden om te werken :-) Naar hier komen heeft ook wel wat deuren geopend, ik ben nog wel met wat mensen aan het praten, wie weet wat er nog uit de bus komt.


Tot heel binnenkort

cis