Dubai

Dubai

Bijna vakantie !

2016Posted by Carine Sun, May 22, 2016 14:54:49
Nog 4 keer slapen en we gaan op vakantie !! Naar Belgie :-) Ook weer eens iets anders want daar zijn we nog niet op vakantie geweest. De weersvoorspellingen zijn goed. Alles wat we hier niet hebben. Regen, onweer en 20 graden. We verheugen er ons op. Ja, echt !!

Want hier wordt het nu wel echt een beetje te warm. Ik functioneer niet meer buiten. Pas na 18 u, als het donker wordt kom ik terug echt buiten en wandel eens tot aan de souq. Overdag is het meestal rond de 40 graden. sNachts komt het niet meer onder de 30. Komt daarbij dat het hier niet echt zuurstofrijke lucht is, wat maakt dat het drukkend warm blijft. De luchtvochtigheid was gisteren bijna 80%. Dat maakt het er niet echt luchtiger op ;-)
Cis heeft er minder last van als ik. Hij gaat werken in een hemd met lange mouwen. Blijkbaar houden ze hier van airco want bij hem op den buro is het 18 graden. Onlangs zag hij zelfs een airco die afgesteld stond op 15! In huis probeer ik het temperatuurverschil tussen buiten en binnen zo laag mogelijk te houden, maar het moet nog wel redelijk zijn. Ik streef er naar om hem op 27 graden te laten.

Op de Cis zijn werk kabbelt het ondertussen verder. Kabbelen ja, want beslissingen worden daar niet snel genomen en dat werkt danig op zijn zenuwen :-) Eerst zag hij het wat af, maar het begint stillekesaan op zijn ceskes te werken en hij heeft beslist er eens met den grove borstel door te gaan en alles wat in een stroomversnelling te brengen. We zullen zien hoe dat afloopt...
Hij komt heel goed overeen met zijn collega's. Toch stuk voor stuk bekwame mensen. Hy heeft twee bazen. De ene doet zeer weinig en met de andere vormt m een echt 'twee handen op 1 buik' duo. En diegene die zeer weinig doet roept natuurlijk de frustraties op. Bij iedereen trouwens.
Vorige week hadden we een BBQ bij een collega thuis, op initiatief van de collegas zelf.
Een hevige Spaanse, een denk ik Thaise, Twee Amerikanen, een Italiaan, Pakistaan en een doodgewone Belg ;-) Was best gezellig.
En nog meer werknieuws !
Cis krijgt er een Belgische collega bij! Ik denk dat het nu wel bij naam mag genoemd worden : de personeelsdirecteur van Bobbejaanland komt ook in motiongate werken. En de kans zit er dik in dat ze ook hier in onze compound komen wonen. Er is ondertussen al heel wat geskyped over wonen, werken, papieren, verzekeringen... We zien er naar uit :-) Het weekend van 10 juni komen ze naar hier.

In onze compound gaan de werken gestaag verder. In plaats van ieder zijn eigen buggy (ze hebben ingezien dat 500 buggy's in de straatjes toch wel erg veel is), is er nu een conciƫrge service gestart. Je rijdt tot op de parking en daar staat een buggy met chauffeur die je met of zonder boodschappen naar huis brengt. Er rijdt zelfs een politiebuggy rond, echt grappig, precies duplo ;-)
De supermarkt zal 1 van de dagen/weken opengaan. Ze zijn al bezig met schabben zetten. Daarjuist kreeg ik een bericht dat we op het bureau onze cadeau mogen afhalen . een soort caddy zag ik, maar dan in stevige vorm, een paraplu (huh?) en een ecologische boodschappentas om geen plastiek te gebruiken.
Er stond ook bij dat we wekelijks 3 soorten verse kruiden mogen afhalen. Het begint stilaan allemaal op zn plooi te vallen. Behalve het zwembad. Ligt er heel uitnodigend bij maar geraakt maar niet goedgekeurd door de gemeente tot zeer grote frustratie van gezinnen met kinderen die ronduit agressief worden naar de promoter. Ik snap hun frustratie maar tact lijkt me meer op te leveren :-)

Onze Belgische buurman verlaat Dubai en dat heeft onze auto beslissingen sterk vervroegd. Momenteel huren we voor 6 maand een doodgewone toyota Yaris. Niet direct Cis zijn droomauto maar om hier een tijdje de kat uit de boom te kijken wel een goedkope oplossing. In oktober zouden we dan beslissen welke auto we gingen kopen. Daar werd wel dagelijks over gepraat. Want Cis heeft het wel gehad met de Yaris ;-) We houden van dirt roads rijden. Als we dan toch hier waren gingen we in de winter toch een aantal weekends op stap door duin en berg. Dus het moest een stevige jeep zijn. Ofwel een gewone auto en huurden we voor die weekends een hummer of zo. Alleen, dat was nogal serieus prijzig om dat te huren. Enfin, we waren er nog helemaal niet uit.
Tot de buurman beslist te vertrekken en zijn hummer te verkopen. Daar hadden we helemaal niet aan gedacht toen zn vrouw vroeg of we niet hun hummer wilden overnemen. Enfin, we hebben het gedaan en zijn nu de trotse eigenaar van een hummer die ons de kans geeft om toch een beetje onze Amerikareizen hier te beleven. In de winter dan wel te verstaan want nu is het te hot hot hot...
Ondertussen tuft Cis nog met zn Yaris tot oktober en dan zien we wel weer wat er dan uit de bus komt.

Nog goed nieuws , waar een mens toch blij mee kan zijn ;-) , maar de eerste brief is gearriveerd in mijn persoonlijke PO Box !

Op het thuisfront loopt alles vlotjes (voor zover ik weet, gelieve me anders op de hoogte te houden!) We hebben van Senne de vraag gehad om de honden te mogen houden, normaal zouden ze eind september, na de grootste hitte, overvliegen. Dat wijst wel naar enige nood aan gezelschap denk ik. Gelukkig heeft hij ook zn liefje en in september terug school. Want, schoolgaan, daar doet hij al enkele maanden niet meer aan zucht. Hij legt gewoon zijn examens af. Met superresultaten dus buiten zagen kan ik niet veel doen. Maar het maakt wel dat hij altijd thuis zit in de week.. Niet zo gezond.

Maar goed, donderdag zitten we in de plane op weg naar den Belgique. 12 dagen die bomvol zitten. We hebben nog maar 1 avond vrij ! Het zal druk worden daar in de regen :-)
  • Comments(0)//dubai.cisencarine.be/#post19