Dubai

Dubai

Vakantie in Belgie is voorbij

2016Posted by Carine Thu, June 09, 2016 21:16:44
10 dagen Belgie zijn voorbijgevlogen. Elke dag was er wel iets gepland, enkel de eerste en derde dag hadden we bewust vrijgelaten.
Gelukkig maar want vlak voor ons vertrek kregen we een mail van Strelli waar een stockverkoop in Gent werd aangekondigd, op vrijdag, onze eerste dag in den Belgique. Laat dat nu juist Cis zijn favoriete kleermaker zijn.

Onze aankomst op 26/5 liep niet al te vlotjes. Op tijd geland, dat wel, ook zonder problemen de douane door. We wisten wel dat de treinen staakten, maar hoopten toch nog thuis te geraken omdat de staking in Vlaanderen minder massaal werd opgevolgd.
Niet dus. De eerstvolgende trein richting de kempen was pas meer dan een uur later. En, pas 5 min voor aankomst had je zekerheid of hij wel degelijk zou komen. En dan waren we nog maar in Antwerpen...

We konden ook aan Senne vragen om ons op te halen maar, pas zijn rijbewijs, nog nooit richting Brussel gereden, de files door de staking... we hielden het maar op een taxi. 160 Euro later werden we gedropt in Herentals waar Senne ons kwam ophalen. Samen met zn lief Marie, die Cis nog niet ontmoet had. Denk dat ze allebei zenuwachtig waren :-)
Ook de honden kwamen uit de auto gesprongen. Ze waren blij me te zien, maar bij Cis liep het even anders, 4 maanden blijken toch lang te zijn voor Goya. Met de staart tussen de poten draaide ze wat rond hem,en het heeft nog een hele tijd geduurd eer ze weer op haar gemak was. Dat was niet zo leuk voor Cis...

Het bleef niet bij zn lief en de honden. Senne had ook een pintje bier bij, een frangipanetaartje van den troon (de enige echte) en een ice tea voor mij.
Maw , hij was ook blij ons te zien :-)

Thuis was het eerste station de frituur. Cis zag al weken uit naar een jupiler en een frut van de frituur. De jupiler had hij al in de auto gekregen. 's Avonds dus de frut :-)
Nog een aflevering van mijn restaurant, bij wijze van spreken 20 wasmachines draaien want Senne had niks gewassen, en Cis sliep voor de eerste keer in 4 maand weer in Vorselaar.
Nee, niet in ons eigen bed, want dat staat in Dubai. :-)


Vrijdag 7/6 eerst de kapper voor mij. Ondertussen bezoekt Cis zijn moeder en schoonouders. We komen gelijk terug aan en vertrekken naar Gent voor de Strelli uitverkoop., waar Cis zn kleerkast weer stevig heeft aangevuld. Met 70% korting was het dan ook de moeite om naar Gent te rijden.
Vrijdagavond komen Sacha en Zoe nog op bezoek en de eerste dag Belgie zit erop.

Zaterdag 8/6 lentefeest van Lara. Speciaal aangepast qua datum zodat Cis er kon bij zijn. Zo lief. Na het feest zijn we nog in het cafe blijven hangen met enkelen waaronder ook Marie zodat Cis haar toch al stilletjesaan begint te kennen. Niet verwacht, maar ze is heel verbaal en kan Senne probleemloos pareren, wat toch wel nodig is bij hem.

Zondag is een beetje n gat in mn geheugen. Waarschijnlijk was die vrij rustig :-)

Maandag plopsadag. Na de middag vertrokken en toch wel enkele uren op de technische dienst gezeten waar het gezellig bijbabbelen was. Precies of Cis was niet weg geweest.
Het directieteam zat in Duitsland dus die hebben we niet gezien, maar dat wisten we op voorhand. Wie er wel waren was het management in De Panne en ik moet zeggen dat het weerzien niet erg hartelijk was. Uit het oog uit het hart blijkbaar.
Op de terugweg deden we nog Loppem aan waar we een lekkere kaasschotel gegeten hebben. Beide mannen hebben het volledig alcohollood gehouden, een nog niet eerder meegemaakt scenario in Loppem, meestal is de drank rijkelijk aanwezig ;-)
Het was toch weer een eind na middernacht vooraleer we in ons bed kropen.

Dinsdag 11/6

Boodschappen, tuinonderhoud, administratieve dingen , onze dag was vrij relaxed. 's Avonds waren we uitgenodigd voor de pre housewarming party van Hans. Het was een gezellige avond, weer laat ja, met meer dan voldoende alcohol voor Cis. :-)


Woensdag 12/6

Cis gaat op bezoek bij Bobbejaanland om naar een attractie te kijken. En om zn toekomstige collega dag te zeggen. Normaal hadden we vanavond een afspraak, maar die is verzet naar zondag. Dat wordt mijn restaurant van de dag ervoor kijken :-)

Donderdag 13/6

Vandaag stond een dagje Antwerpen op de planning. Maar wat een weer ! Het wordt een half dagje makro met enkele terrasjes in Antwerpen op de droge momenten.
Rond 19 u hebben we afgesproken met Cis, de peter van Senne en mn zus, de meter van dezelfde ;-) We eten bij Nimman, het tweede restaurant van Nathalie Meskens. Ik ben niet echt fan van haar, maar ook niet echt van het restaurant. Het was niet slecht maar ik zou er geen tweede keer naartoe gaan.


Vrijdag 14/6

In de voormiddag is het tijd voor het plaatselijk belastingkantoor. We moeten een vervroegde afsluiting van 2016 inbrengen. De papieren hiervoor waren er nog niet enkele maanden geleden en nu zouden ze er wel zijn... Idd, ze zijn er...
Nog even over de markt. Jaren geleden dat we hier nog geweest zijn. Ik vermoed dat we ook bij de jongsten waren :-)

's Avonds in 1 van de vele dorpscafes afgesproken met Bert en Els. Weer was het nacht en weer vloeide de drank rijkelijk :-)


Zaterdag 15/6 en zondag 16/6

Deze twee dagen zijn gemakkelijk samen te vatten in 1 woord : ETEN
Kei maar dan ook kei lekker gegeten bij Carine en Patrick. Lekkere brunch met Lieven op zondagmiddag en 's avonds met de familie De Ceulaer in de repertoire voor Marc zijn verjaardag.


Resultaat van deze week : allebei 4 kg bijgekomen :-( en moe terug naar Dubai.
Het was druk, we hebben veel mensen gezien en op enkele spijtige uitzonderingen na het meeste wat op onze planning stond ook gedaan, dus we mogen niet klagen. Het zal nu wel even duren voor Cis terugkomt, die opening komt toch stilaan dichterbij en er zal niet snel gelegenheid zijn om het thuisfront te bezoeken ...  • Comments(0)//dubai.cisencarine.be/#post20