maan

maan

Update

generalPosted by Carine Wed, June 11, 2014 14:56:48
Awel awel, we zijn al met 7 ingeschreven !
Ini, Dirk, Annie, Ronny, Cis, Marleen en ik.

Er zijn zo nog wat satellieten die nu en dan mee gaan trainen, maar zeer in dubio zijn of ze meegaan. Zijnde, Mia, Sylvie, Frank, Joke en Sven.
Joke heeft na de bevalling van een zeer zware dochter ;-) enige rug en heupmankementjes over gehouden. Zij traint dagelijks, maar langer dan een uur gaat voorlopig nog niet. Maar komaan Joke, ge hebt nog een maand ! En ge weet, aan elke post staat er een buske !
En de anderen, komaan heee !!

Ondertussen zitten we aan de 22 km die we (Sylvie, Frank, Ini, Dirk, Cis en ik) met succes gelopen hebben. Nu zondag zit er 26 km in de pijplijn. Veel uurkes gaan daarin zenne !

De week erop weer 26 en dan is het een nachtje Scherpenheuvel. Of dag. Daar zijn we nog niet goed uit.

Ons Ini en ik zijn de twee die ELKE training aanwezig zijn. En ook effectief doen. Behalve gisteren, ahum. Toen kwamen we halverwege een terrasje tegen en zijn we daar blijven plakken.

Cis zit wat gewrongen tussen lopen en wandelen. Onder lichte dwang wordt er verwacht dat hij de lange weekendwandeling meedoet. Maar dat gebeurt wel met enig geklaag. Hij heeft bleinen, zijn voeten doen zeer en dan kan hij niet lopen. Zagevent ;-)


Hoera !

generalPosted by Carine Sun, May 18, 2014 01:33:28
Vandaag het programma gevolgd samen met mn zus en hare vriend.
Er stonden 13 km op het programma. Een wandelingeske van 12,7 km uit het Vorselaars wandelboekske gekozen Jaja, Vorselaar heeft een wandelboekske :-)
Vertrokken richting Sassenhout door de weiden. Onderweg aan het aardbeienkraampje een bakske yerrebezen gekocht en on y va. In Poederlee rondgehangen in de bossen, gepasseerd langs Zittaart (woonde gij daar vroeger ni Annie?) en zo langs het kasteel terug. Thuis gearriveerd : 15,2 km op de teller. Non stop uitgezonderd een bakske aardbeien kopen. Let wel; zonder te gaan zitten he. Da telt dus zo goed als non stop.

En het schone van de zaak : we waren op de kop af na drie uur terug. Wat wil zeggen da we just 5 per uur gegaan zijn. En we hebben dat tempo de hele tijd gelijkmatig aangehouden. Zelfs den Dirk was content en die klaagt verder altijd dat het te traag gaat.
Mn zus zei nog : als er twee maand geleden iemand zou gezegd hebben da ik 15 km zou wandelen op 3 uur zou ik gezegd hebben dat die zot was !

Enfin, mss zijn we wat te overmoedig geworden ;-)

In ieder geval, ik heb mezelf de hele tijd gemonitord en het resultaat : begonnen met nen hartslag van 103 , die mooi gehouden tot een km of tien. Daarna lichtjes gestegen naar 106. De laatste twee km ging m naar 110.

Maw: da ziet er kei goe uit he :-) :-) :-)

Ik moet zeggen da die 5 per uur me goe afgingen, maar na 15 km werd het wel tijd om de snelheid wat te minderen, of een stopke te doen.

En we doen voort !!


Vlucht

generalPosted by Carine Fri, May 16, 2014 10:13:03
O ja , Annie. Zeg es tegen uwe vent dattem die vlucht maar moet verzetten. Er vliegen later ok nog vluchten naar den amerique. Het zal wel business zyn en dan kunnen de kosten voor n ticketwijziging er nog wel af.

Goeie hartslag !

generalPosted by Carine Fri, May 16, 2014 10:11:07
Gisteren mijn eerste officiele hartslagwandeling. Gestapt met een gemiddelde van 4,75. En een echt gemiddelde want we hebben continu deze snelheid aangehouden. Mn hartslzg is ltyd tussen de 100 en 105 gebleven. Kei goe dus! We hebben er weer moed voor. In Loppem is mn medetrzinster joke door de kinesist effe verplicht op dagelijks n half uur gezet. Maar ook daar klinken de berichten positief. Ook Joke blijft er voor gaan. Mia traint wekelijks een keer mee. Ook zij heeft nog de intentie mee te gaan. Voorlopig alleen nog maar goeie berichten dus.

TestJE met de hartslagmeter

generalPosted by Carine Wed, May 14, 2014 23:31:55
Menne vent was zo lief om voor mij nen hartslagmeter bij Annie te gaan lenen. De mijne pakt namelijk niet op menne iphone4. Al een te oud model :-)Mijnen iphone voor de duidelijkheid ;-) En gezien de Cis zit te wachten op een nieuw speeltje annex hartslagmeter, da één van de weken zou uitkomen, is het wel stom dak nu voor enkele keren te wandelen weer zo'n ding koop.
Alhoewel, mss ok ni, want hij begint al tegen te sputteren da ik ni aan die 'leuzze' mag komen want da daar zn routes in opgeslagen worden etc. Enfin, daar zijn we duidelijk nog ni uit ! grr
Enfin, twas elf uur da menne ven terug was maar ik ben dan toch nog maar effe op mn hofklompen de straat op gegaan.
Paar minuten aan 4,5 gemiddeld en paar minuten aan 5,5 gemiddeld. Ik kan da ondertussen zo wa inschatten.
Ja jongens, of de metingen nu exact zijn of ni, het verschil zegt genoeg. Dat wordt voor mij stappen aan max 4,5 per uur.
Ik bleef rond de 111 - 115 hangen bij 4,5. Bij 5,5 a 6 ging ik ineens naar 135.
Normaal moet ik rond de 100 blijven. Maar als ge wet dak vertrok met in de negentig, dan kannek beter in menne zetel gaan zitten :-)
Enfin, nu nog testen op langere stukken. Ik weet nu toch al iet.
Merciiiii Annie :-)

Eerste keer 10 km

generalPosted by Carine Mon, May 12, 2014 10:58:50
Voila, de eerste keer 10 km is achter de rug. Die ging vlot aan 4,5 per uur.
Alleen heb ik er naderhand 's nachts wel serieuze koppijn aan overgehouden en die heb ik nu, overdag, ook nog.
Het wordt tyd dat ik me een hartslagmeter aanschaf.

De nacht van de maan?

generalPosted by Carine Fri, May 09, 2014 00:26:12
Wat vooraf ging :

De Sven van Loppem, oorspronkelijk Aarschot, gaat de dodentocht lopen. Heeft hij nog al gedaan. Ik weet alleen niet juist of het nu zn tweede of derde keer zal zijn. Cis kreeg de uitdaging om mee te gaan. mmmm, hij had niet gedronken deze keer, dus er werd niet direct toegehapt ;-)
Annie, die van de lekkere hapjes, en de aanstoker van het lopen-marathon gedeelte in Edinburgh hoorde hier van en wees ons op de nacht van de maan.
Ha ja, da is misschien iet.
Ik zen dus in gang geschoten. Direct ingeschreven voor Cis en mij. Een beetje later schreven ook mijn zus en hare vent in.
En in Loppem is er ééntje die hetzelfde wandelschema aanhoudt als ik. We doen hetzelfde alleen zit er nogal veel km tussen. Heel spijtig he Joke, anders konden we samen oefenen.
Enfin, Joke ziet het eerst nog wat af voor ze zich inschrijft. Maar ze zal der ni zomaar onderuit kunnen zenne ! Joke, ge wet het he ;-)
En dan hebde Mia, mijn lagere school klasgenootje. Die heeft al wat stapervaring en is ook mee gestart met trainen.


Enfin, we zijn dus met zn vijf en een half gestart met trainen. Die halve is de Cis die alleen meegaat op de weekenddag dat m geen looptraining heeft.

En dan hebde nog trainer 0. Da's de Sven. Die moet ni oefenen want die loopt gewoon de dodentocht uit. Die moet wel babysitten als Joke gaat wandelen.

En Sven , ik hoop, maar ik denk da wel, da ge Joke de juste ondersteuning geeft. Niet zoals mijne vent die zegt dattem denkt da ik da ni uitloop. Duh, da denkek ook, maar da moette als vent dan echt wel ni zeggen se !!!