Ontstressen in Miami

Ontstressen in Miami

Mijn lijstje

PlanningPosted by Carine Fri, December 10, 2010 06:45:16
Traditiegetrouw maak ik op het einde van de vakantie een lijstje van mn stempels :)


Deze keer heb ik gescoord :


Everglades NP Homestead

Everglades NP Royal Palm

Everglades NP Flamingo

Everglades NP Shark Valley

Big Cypress National preserve

Bill Bags Cape Florida SP

John Pennekamp Coral reef SP

Windley Key Fossil SP

Collier-seminole SP

Lovers key SP

Myakka River SP

Oscar Scherer SP

Sanibel Island lighthouse


En daarmee zijn mijn bladzijden voor Florida gelijk vol. :)

  • Comments(1)//miami.cisencarine.be/#post13

souvenir van de everglades...

PlanningPosted by Carine Fri, December 10, 2010 05:49:36
Zoals ik gisteren al schreef had cis rode puntjes op zn been, die ook aan het zweren waren. Ik vroeg me al af of het geen slangebeet was. Met het cachen was hij wel meerdere keren de 'swamps' ingekropen om de cache te pakken. Hij vond het maar overdreven, ik was er niks gerust in. Ik wilde 's avonds laat nog naar spoed, maar het was allemaal niks zei hij. Hij voelde zich wel niet super, maar was niet ziek zei hij. Ik zag me al 's nachts wakker worden met een dode naast mij :) Ik heb nogal wat dramatische fantasie op zo'n momenten. Uiteindelijk heb ik wel goed geslapen. De volgende dag was het rond de 'puntjes' rood en opgezwollen. Uit de puntjes zelf kwam er etter. Hij voelde zich niet optimaal maar twas allemaal niet zo erg. Jaja, wij naar de sawgrass mills. En ikke zagen :) Hij werd dan toch zelf ongerust. Had ook geen verklaring voor die puntjes. In de mall gevraagd naar een dokter en die mevrouw wees ons de weg naar een clinic een beetje verder, zelfs te voet te doen.

Wij naar daar.

De dokter was een echte macho. De verpleegster was heel lief. We moesten wel direct betalen, er was nog niets gebeurd behalve ons ingeschreven. 89 dollar. Dat viel uiteindelijk nog mee. Ik had al bedragen van een paar honderd dollar in gedachten.

Enfin, met de verpleegster mee. Een hoop vragen beantwoorden, koorts meten (geen) bloeddruk meten (9/6 is wel weinig).

Dan de dokter erbij. Yep, een slangebeet.

Gezien de symptomen gelukkig geen giftige anders was hij binnen de 24 uur zwaar ziek geworden. En die waren bijna om dus dat was ok :)

Wat een opluchting.

Terug naar de mall en hij heeft zijn slangebeet al shoppend verwerkt met een short, drie truien, drie T shirts en handschoenen. Met de in het begin van de vakantie gekochte twee paar schoenen heeft hij een heel setje.

En morgenvroeg beginnen we aan onze 27 uur durende terugreis.

Maar nu nog effe doen alsof het huis niet bestaat :)


America, We come back :)

  • Comments(3)//miami.cisencarine.be/#post12

Op weg naar Fort Lauderdale

PlanningPosted by Carine Thu, December 09, 2010 06:33:22
Ik heb problemen met het laden van de foto's. Blijkbaar zijn ze bij one onderhoudswerken aan het doen...


Vanmorgen vertrokken richting Everglades om daar het collier state park te bezoeken en enkele caches te doen. Het was vandaag terug veel beter weer. In de Everglades dan toch want hier in Fort Lauderdale is het weer een stuk kouder. Wij lopen in sweater rond, maar hier spreken ze duidelijk van abnormaal koud weer en men loopt hier met een muts en winterjas rond. Wij hebben vanavond tot 23 uur in sweater rondgewandeld.


Onderweg zijn we nog wat alligators tegengekomen . Op onze terugweg hebben we een aantal caches gedaan. Bij ééntje hing een waarschuwing voor panters. Bij ene andere voor alligators. Ik ben toch wel een wezel op dat gebied want Cis moest de cache altijd vanuit de struiken halen :)

Nu ontdekt hij na het douchen twee puntjes op zijn been en er iets onder in het midden tussen die twee een derde. Alle drie de puntjes zweren. Huh... lijkt op een slangebeet! Maar hij had een lange jeans aan, dus normaal kan dat niet. Hij voelt zich goed zegt hij, dus wat het ook is, het zal niet giftig zijn. Vanwaar die drie puntjes dan wel komen ???


We hebben vandaag met priceline de crown plaza beach resort gewonnen . Wederom een schitterend hotel voor 70 dollar. We hebben foto's getrokken, maar ik kan ze dus niet uploaden :(


Morgen staat een dag shoppen in de sawgrass mills op het programma, samen met ene bezoekje aan Peter Luyff van het forum.


En dan richting Miami airport, slapen en het vliegtuig op :(

Maar we hebben nog een hele shopdag voor de boeg :)


  • Comments(7)//miami.cisencarine.be/#post11

Myakka state park

PlanningPosted by Carine Wed, December 08, 2010 03:01:25
@Mattrob en Elke : ik dacht ook een krab, maar die staart... De eekhoorn , daar hebben we een foto van gezien in Myakka, en ook nog eens in het echt. Volgens ons is het een fox squirrel. Vandaag het Myakka state park dus. Een eindje rijden van hier maar in Amerika is afstand niet hetzelfde als bij ons :) In het state park hebben we de nature walk gedaan, en een wandeling(etje) over een houten wiebelbrug in het bos.


Erg wiebelen deed ze niet :) Verder naar het meer en de 'birdwalk' gedaan. We hebben hier buiten diezelfde eekhoorn en enkele vogels geen wildlife gezien. Het park viel ons wat tegen, maar dat zal ook wel logisch zijn na de everglades waarschijnlijk. Echt warm was het nog niet. Iets beter dan gisteren, maar ik heb toch de hele dag mn sweater aangehad. Op de terugweg naar Fort Myers hebben we met de rapte nog het Oscar Scheerer SP gedaan maar daar was geen levende ziel te bekennen, en ook niets te doen trouwens. We hebben ons dan getroost met een bezoek aan de outback :) Een biefstuk en een tilapia, gevolgd door een chocolate fudge ;-). Rond acht uur waren we terug op de kamer. Verwarming opgezet en nu in de zetel :) Morgen naar Fort Lauderdale terug via de Everglades ipv de snelweg want we hebben er nog niet helemaal genoeg van :)

  • Comments(1)//miami.cisencarine.be/#post10

Naples - Fort Myers

PlanningPosted by Carine Tue, December 07, 2010 05:28:02

Foto's van gisteren zijn online gezet.

Vanmorgen in Naples vertrokken. Omdat we gisteren lang film gekeken hebben was het vrij laat. Maar er stonden alleen relaxte dingen op het programma, dus we hadden tijd genoeg. We reden langs de kustweg naar Fort Myers.Voor de rich and famous : deze dus


Voor hen hebben ze hier in Amerika dit :

En let op : dit is niet zomaar een WC voor honden maar een heel park met eigen strand !

Onderweg deden we het lovers key state park aan. Mooi park aan het strand. Ik heb er verschillende mooie schelpen gevonden en we zagen ook rare karkassen. Uiteindelijk vonden we de eigenaar : een soort rog met staart :) Denken we toch. Kijk zelf.


Zouden deze boven en onderkant in het levend dit geven?

We hebben er de boardwalk gewandeld , een niet lekker ijsje gegeten en verder naar Fort Myers. Daar aangekomen beslisten we ineens door te rijden naar Sanibel en Captiva. Een eiland, eigenlijk twee, die bereikbaar zijn via een tolbrug. Ondertussen was het T shirt-weer gedaan want er stond een behoorlijk koude wind.Onze gevoerde wallmart sweater kwam behoorlijk van pas. Ook de zon verdween achter de wolken en dat was wel spijtig want zo'n eiland met witte stranden heeft toch pas echt sfeer bij een stralende zon. We zijn helemaal doorgereden tot het uiterste punt. Bij deze hebben we een nieuwe zee op ons lijstje staan : de golf van Mexico :)

Al cachend kwamen we uit bij een klein kerkhofje. Mooi hoe de zerkjes versierd worden met schelpen, het symbool van dit eiland.


Zonsondergang ging de mist in door de bewolking maar het was toch veel te koud dus we waren blij dat we naar ons hotel doorreden. En daar hadden we een leuke surprise.

Via priceline had ik dit hotel gewonnen voor maar 50 dollar per nacht :

  • Comments(4)//miami.cisencarine.be/#post9

Nog gators?

PlanningPosted by Carine Mon, December 06, 2010 04:26:04
Na een nacht vol jeukende muggenbeten en het smeren van zalfjes pas om 10 u wakker geworden. Het was dan ook pas 11 u voor we terug on the road gingen. Langs dunkin' donuts voor een koffie en hot tea. En langs de subway (waar ze deze keer niet onvriendelijk waren) een paar broodjes halen en we hit the road.

De tamiami trail op en onze eerste cache was al daar :) Op een gegeven moment kan je af de tamiami trail en een unpaved loop doen. We hebben die genomen en kunnen zeggen dat die wel degelijk unpaved was ! Doe m aub niet met een gewone wagen. Je bent uuuuren onderweg dan, elk hobbeltje vermijdend en ze zijn diep en hoog die hobbels :)


We hebben weer gators gezien, het is hier bezaaid met wildlife. Honderden vogels! Ik denk dat dit het ideale seizoen is want je kan er gewoon niet naast kijken. Tien gators gezien? Twintig? Dertig? Nee, we hebben er zeker 50 gezien en als we wilden kwamen we gerust boven de 100 uit. In elke poel zag je er. En er zijn heeeel veeel poelen in de everglades :)

Dichter dierf ik niet


Op dei loop road zagen we een diertje dat we niet direct kunnen thuisbrengen. In het vivitorcenter hing een foto van een beetje gelijkaardig dier, nl een soort squirrel(eekhoorn), maar hij had andere kleuren en een spitsere snuit.

Moest iemand deze kennen?

Een alligator : nog ééntje om het af te leren :)

Er zijn ook nog mooie diertjes :)

En Cis zijn favoriet :

Na de loop langs het visitorcenter en toen werd het heel donkere lucht. Even later vielen de eerste druppels. Door de zware bewolking werd het vrij duister en we hebben de caches waarbij vermeld was dat ze gatorpaden kruisten laten liggen voor wat ze waren. Te riskant. Voor deze cache was het nog goed weer :


Verder naar Naples waar we ingecheckt zijn in het Ramada. Heel goed voor de prijs van 39 euro die we betaalden. We hadden allebei honger en trokken naples in op zoek naar een restaurantje. Aan de auto's die hier rijden te zien, lijkt het een beetje op Knokke. De kleding van de 'flaneerders' zijn ook niet de stijl van de gemiddelde Amerikaan zoals we ze verder tegenkomen. En Cis liep hier rond met zn walmart sweater die m hier gekocht heeft voor 's avonds :)Naples ademt toch wat sjiek m'a tu vu? uit. Ook duur uitziende winkels met toegegeven, veel modernere kledij dan elders. Ik zag lederen handschoenen voor voeten. Enfin, zo ziet het er uit, maar wat de juiste functie er van is weet ik niet.

Enfin, het eten is sushi-thais geworden in Naples downtown. Echt lekker ! Ik had eerst miso soep en Cis een salad. Daarna had Cis een combo van sushi-sashimi en tempura.

Ik had de Thai mixed seafood met garlic and black pepper. Als dessert een gebakken banaan met ijs. En dat laatste was echt een culinair orgasme :)

Bomvol gegeten terug naar ons hotel en hier liggen we nu in bed zaaalig te relaxen.

Senne en Sacha we hebben voor elk van jullie iets meegebracht. :)


  • Comments(4)//miami.cisencarine.be/#post8

Dundee en de gator !

PlanningPosted by Carine Sun, December 05, 2010 02:08:00
Na een goei nachtje in de holiday inn en lekker eten in largo cafe vertrokken we richting de everglades. Ik had onderweg een paar caches gepland. Eéntje vlakbij de subway waar we dan ook ons ontbijt/lunch gehaald hebben. In Amerika zijn ze overal (of toch bijna) vriendelijk, maar in de subway heb ik nog NOOIT vriendelijk personeel gehad. De six inch broodjes waren hier ook een stuk kleiner dan in het westen. Ik heb niet nagemeten of ze hier nu te klein zijn of in het westen te groot :)

Onderweg naar de everglades, op highway 1 , kwamen we ineens stil te staan. Minuten gingen voorbij en raar, vanuit de andere richting kwam er geen enkel auto meer. Dan ineens, een 'chips' van die serie met Estrada remember?. En nog ene, en nog enen en nog, nog, nog... Allemaal zwaantjes met sirene en blauwe flikkerlichten. We hebben er zeker 15 zien passeren met tussenpozen van minuten. En dan ineens...honderden, echt HONDERDEN Harley Davidsons. Wij dachten eerst dat de president op komst was :)

Richting everglades kwam er een verschrikkelijk dilemma naar boven: we moesten inkom betalen. Betaalden we alleen voor die dag? 20$ of gingen we voor de nationale parkenpas die een heel jaar geldig is vanaf aankoop en 80$ kost. Tja, gaan we volgend jaar nog? Ja, feitelijk wel want we hebben gratis vliegtickets volgend jaar. Tja, en de Sacha zal willen meegaan. Tja, wa doen we nu??

En wat hebben we gedaan denkte? Ja dus, een pas voor een jaar gekocht. Daarmee is ineens de beslissing genomen : volgend jaar gaan we weer maar dan tijdens het bouwverlof wss! Wat de aankoop van een nationale parkenpas kan doen :) Als tegenwicht gaan we tot het bouwverlof alleen maar choco van den Aldi eten. Lust niemand bij ons :)

Vandaag stond de weg naar Flamingo op de planning. Ik had gelezen dat sommigen alleen de tamiami trail doen en zo goed als geen alligators zien. Wel, wij zijn overspoeld door de alligators, krokodillen, reigers, schildpadden, vissen en andere wildlife. Wat een dag ! Dit was toch wel één van de hoogtepunten van onze Amerikareizen! Florida is tot nu toe niet echt mijn favoriet ivg met het westen, maar de everglades duidelijk wel!

Een alligator op drie meter van je. Ik ben een chickenchick, maar blijkbaar doen die beesten niks. Alle beesten die hier leven hebben we gezien, behalve de poema,een soort walrus en een slang. Het was echt indrukwekkend ! Zie hier enkel foto's, en Ini, ze komen echt niet uit de boekskes ! Alle credits zijn voor Cis, maar ivg met de foto's die je op het AA forum ziet zijn dit maar vakantiekiekjes zenne :) Hier zijn ze en nee, het is daar genen dierentuin, alle beesten kunnen je pakken als ze willen!

Deze laatste is een krokodil, al de rest zijn alligators.

Er is één hééél groot nadeel aan al dat beestengedoe : wij staan van boven tot onder vol met muggebeten.Het is te zeggen : nek, armen en benen. Ik kreeg al de creeps , dacht aan bedbugs, maar dat zal het niet zijn want we hebben het alleen op plaatsen die niet bedekt waren tijdens de dag. We hebben hier benadryl gekocht om de ergste jeuk weg te nemen, maar het blijft erg ! Als er iemand soms straffer spul kent!?

Op onze terugweg nog enkel caches gedaan. Deze was een virtuele cash in de everglades zelf.

Morgen doen we de Tamiami trail en enkele caches waarbij je gegarandeerd alligators tegenkomt. Als dat maar goed loopt !

By the way, het is niet voor het één of andere, maar vandaag hebben we in the everglades vlot de 30 graden gehaald . (grijns grijns)


  • Comments(6)//miami.cisencarine.be/#post7

Dundee en de gator !

PlanningPosted by Carine Sun, December 05, 2010 02:07:58
Na een goei nachtje in de holiday inn en lekker eten in largo cafe vertrokken we richting de everglades. Ik had onderweg een paar caches gepland. Eéntje vlakbij de subway waar we dan ook ons ontbijt/lunch gehaald hebben. In Amerika zijn ze overal (of toch bijna) vriendelijk, maar in de subway heb ik nog NOOIT vriendelijk personeel gehad. De six inch broodjes waren hier ook een stuk kleiner dan in het westen. Ik heb niet nagemeten of ze hier nu te klein zijn of in het westen te groot :)

Richting everglades kwam er een verschrikkelijk dilemma naar boven: we moesten inkom betalen. Betaalden we alleen voor die dag? 20$ of gingen we voor de nationale parkenpas die een heel jaar geldig is vanaf aankoop en 80$ kost. Tja, gaan we volgend jaar nog? Ja, feitelijk wel want we hebben gratis vliegtickets volgend jaar. Tja, en de Sacha zal willen meegaan. Tja, wa doen we nu??

En wat hebben we gedaan denkte? Ja dus, een pas voor een jaar gekocht. Daarmee is ineens de beslissing genomen : volgend jaar gaan we weer maar dan tijdens het bouwverlof wss! Wat de aankoop van een nationale parkenpas kan doen :) Als tegenwicht gaan we tot het bouwverlof alleen maar choco van den Aldi eten. Lust niemand bij ons :)


Vandaag stond de weg naar Flamingo op de planning. Ik had gelezen dat sommigen alleen de tamiami trail doen en zo goed als geen alligators zien. Wel, wij zijn overspoeld door de alligators, krokodillen, reigers, schildpadden, vissen en andere wildlife. Wat een dag ! Dit was toch wel één van de hoogtepunten van onze Amerikareizen! Florida is tot nu toe niet echt mijn favoriet ivg met het westen, maar de everglades duidelijk wel!

Een alligator op drie meter van je. Ik ben een chickenchick, maar blijkbaar doen die beesten niks. Alle beesten die hier leven hebben we gezien, behalve de poema,een soort walrus en een slang. Het was echt indrukwekkend ! Zie hier enkel foto's, en Ini, ze komen echt niet uit de boekskes !


Op onze terugweg nog enkel caches gedaan.

Morgen doen we de Tamiami trail en enkele caches waarbij je gegarandeerd alligators tegenkomt. Als dat maar goed loopt !  • Comments(0)//miami.cisencarine.be/#post6
Next »