Ontstressen in Miami

Ontstressen in Miami

Dundee en de gator !

PlanningPosted by Carine Sun, December 05, 2010 02:07:58
Na een goei nachtje in de holiday inn en lekker eten in largo cafe vertrokken we richting de everglades. Ik had onderweg een paar caches gepland. Eéntje vlakbij de subway waar we dan ook ons ontbijt/lunch gehaald hebben. In Amerika zijn ze overal (of toch bijna) vriendelijk, maar in de subway heb ik nog NOOIT vriendelijk personeel gehad. De six inch broodjes waren hier ook een stuk kleiner dan in het westen. Ik heb niet nagemeten of ze hier nu te klein zijn of in het westen te groot :)

Richting everglades kwam er een verschrikkelijk dilemma naar boven: we moesten inkom betalen. Betaalden we alleen voor die dag? 20$ of gingen we voor de nationale parkenpas die een heel jaar geldig is vanaf aankoop en 80$ kost. Tja, gaan we volgend jaar nog? Ja, feitelijk wel want we hebben gratis vliegtickets volgend jaar. Tja, en de Sacha zal willen meegaan. Tja, wa doen we nu??

En wat hebben we gedaan denkte? Ja dus, een pas voor een jaar gekocht. Daarmee is ineens de beslissing genomen : volgend jaar gaan we weer maar dan tijdens het bouwverlof wss! Wat de aankoop van een nationale parkenpas kan doen :) Als tegenwicht gaan we tot het bouwverlof alleen maar choco van den Aldi eten. Lust niemand bij ons :)


Vandaag stond de weg naar Flamingo op de planning. Ik had gelezen dat sommigen alleen de tamiami trail doen en zo goed als geen alligators zien. Wel, wij zijn overspoeld door de alligators, krokodillen, reigers, schildpadden, vissen en andere wildlife. Wat een dag ! Dit was toch wel één van de hoogtepunten van onze Amerikareizen! Florida is tot nu toe niet echt mijn favoriet ivg met het westen, maar de everglades duidelijk wel!

Een alligator op drie meter van je. Ik ben een chickenchick, maar blijkbaar doen die beesten niks. Alle beesten die hier leven hebben we gezien, behalve de poema,een soort walrus en een slang. Het was echt indrukwekkend ! Zie hier enkel foto's, en Ini, ze komen echt niet uit de boekskes !


Op onze terugweg nog enkel caches gedaan.

Morgen doen we de Tamiami trail en enkele caches waarbij je gegarandeerd alligators tegenkomt. Als dat maar goed loopt !  • Comments(0)//miami.cisencarine.be/#post6