Ontstressen in Miami

Ontstressen in Miami

Dundee en de gator !

PlanningPosted by Carine Sun, December 05, 2010 02:08:00
Na een goei nachtje in de holiday inn en lekker eten in largo cafe vertrokken we richting de everglades. Ik had onderweg een paar caches gepland. Eéntje vlakbij de subway waar we dan ook ons ontbijt/lunch gehaald hebben. In Amerika zijn ze overal (of toch bijna) vriendelijk, maar in de subway heb ik nog NOOIT vriendelijk personeel gehad. De six inch broodjes waren hier ook een stuk kleiner dan in het westen. Ik heb niet nagemeten of ze hier nu te klein zijn of in het westen te groot :)

Onderweg naar de everglades, op highway 1 , kwamen we ineens stil te staan. Minuten gingen voorbij en raar, vanuit de andere richting kwam er geen enkel auto meer. Dan ineens, een 'chips' van die serie met Estrada remember?. En nog ene, en nog enen en nog, nog, nog... Allemaal zwaantjes met sirene en blauwe flikkerlichten. We hebben er zeker 15 zien passeren met tussenpozen van minuten. En dan ineens...honderden, echt HONDERDEN Harley Davidsons. Wij dachten eerst dat de president op komst was :)

Richting everglades kwam er een verschrikkelijk dilemma naar boven: we moesten inkom betalen. Betaalden we alleen voor die dag? 20$ of gingen we voor de nationale parkenpas die een heel jaar geldig is vanaf aankoop en 80$ kost. Tja, gaan we volgend jaar nog? Ja, feitelijk wel want we hebben gratis vliegtickets volgend jaar. Tja, en de Sacha zal willen meegaan. Tja, wa doen we nu??

En wat hebben we gedaan denkte? Ja dus, een pas voor een jaar gekocht. Daarmee is ineens de beslissing genomen : volgend jaar gaan we weer maar dan tijdens het bouwverlof wss! Wat de aankoop van een nationale parkenpas kan doen :) Als tegenwicht gaan we tot het bouwverlof alleen maar choco van den Aldi eten. Lust niemand bij ons :)

Vandaag stond de weg naar Flamingo op de planning. Ik had gelezen dat sommigen alleen de tamiami trail doen en zo goed als geen alligators zien. Wel, wij zijn overspoeld door de alligators, krokodillen, reigers, schildpadden, vissen en andere wildlife. Wat een dag ! Dit was toch wel één van de hoogtepunten van onze Amerikareizen! Florida is tot nu toe niet echt mijn favoriet ivg met het westen, maar de everglades duidelijk wel!

Een alligator op drie meter van je. Ik ben een chickenchick, maar blijkbaar doen die beesten niks. Alle beesten die hier leven hebben we gezien, behalve de poema,een soort walrus en een slang. Het was echt indrukwekkend ! Zie hier enkel foto's, en Ini, ze komen echt niet uit de boekskes ! Alle credits zijn voor Cis, maar ivg met de foto's die je op het AA forum ziet zijn dit maar vakantiekiekjes zenne :) Hier zijn ze en nee, het is daar genen dierentuin, alle beesten kunnen je pakken als ze willen!

Deze laatste is een krokodil, al de rest zijn alligators.

Er is één hééél groot nadeel aan al dat beestengedoe : wij staan van boven tot onder vol met muggebeten.Het is te zeggen : nek, armen en benen. Ik kreeg al de creeps , dacht aan bedbugs, maar dat zal het niet zijn want we hebben het alleen op plaatsen die niet bedekt waren tijdens de dag. We hebben hier benadryl gekocht om de ergste jeuk weg te nemen, maar het blijft erg ! Als er iemand soms straffer spul kent!?

Op onze terugweg nog enkel caches gedaan. Deze was een virtuele cash in de everglades zelf.

Morgen doen we de Tamiami trail en enkele caches waarbij je gegarandeerd alligators tegenkomt. Als dat maar goed loopt !

By the way, het is niet voor het één of andere, maar vandaag hebben we in the everglades vlot de 30 graden gehaald . (grijns grijns)


  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Paula Sun, December 05, 2010 16:15:51

Goh, dat was ons ook al opgevallen van het personeel van de Subway, ik denk dat ze daar op aangenomen worden, lekker sjacherijnen :) Sporadisch kom je daar een vriendelijk gezicht tegen. De grootte van de broodjes is me trouwens nog nooit opgevallen.

Wat een prachtige foto's , vooral die van de reiger?? met een versgevangen visje.

Wij zijn alleen maar een keer in augustus in de Everglades geweest en toen waren er haast geen vogels en maar 2 alligators gezien, gelukkig ook geen muggen dus geen idee wat je verder tegen de jeuk kan doen.

Veel plezier morgen met cachen en doe je wel een beetje voorzichtig met al die alligators.

Gr. Paula

Posted by Sacha Sun, December 05, 2010 13:48:49

Amai, kben jaloers! Khad vele liever meegeweest ze, de mama zal wel in haar broek geschete hebbe me die beeste ! Kzal subiet is een mailke sture me hoedat hier allemaal is ondertusse

Posted by frakke Sun, December 05, 2010 12:10:53

Prachtige foto's

Posted by gust Sun, December 05, 2010 11:14:14

Caladryl?

De regen heeft vannacht veel sneeuw weggespoeld, maar tegen vanavond wordt de vriezeman voorspeld.

Gisterenavond (en nacht) naar het teerfeest van de visclub geweest. Heel gezellige bende. Heel veel eten en heel lekker. Ze hebben binnen de visclub 2 heeeel goede hobbykoks.

Zeg mateke, als gij chips tegengekomen zijt, dan waren die wel ver van huis. Den Estrada reed toch in Californië rond?

Ga afnokken, Hilde komt vandaag de diascanner terug brengen. Dat wordt volgende week dolle pret, al die jonge snuiten van jullie terugzien.

Posted by MattRob Sun, December 05, 2010 09:40:27

Wat een GEWELDIGE dag zeg, prachtige foto's en heel stoer die gators. Wij zien er ook altijd veel als we in de Everglades zijn; je moet ze wel weten te vinden. Maar geweldige dag zeg, incl eten met Jaap en Harry. Wat een heerlijke vakantie voor jullie !

Posted by Elke Sun, December 05, 2010 04:57:28

He, ik denk dat je net online bent, want ik begin te lezen, en er staan nog geen foto's in dit bericht, en tegen dat ik aan het einde ben, staan er plots wel foto's.

Sorry dat ik niet eerder reageerde, maar het is hier zooo druk. We zijn net thuisgekomen van Pine Glen (ons huis). Een ganse dag bezig geweest met het in elkaar zetten van Pax kasten van den Ikea in onze walk in closet.

Maar ik ben hier nu dus bijgelezen, ben gestart bij je eerste bericht. Dat was nogal wat, met die elektriciteit en de wel/niet sneeuw. Gelukkig is alles (redelijk) in orde gekomen.
Het ziet er daar in ieder geval heel tof uit.
Zelf ben ik ook geen Florida-fan, maar ik moet zeggen dat we er wel prachtige natuurdingen gezien hebben, en heel veel beestjes (alleen niet zoveel gators dan jullie, toch niet in het wild).

Amuseer je nog!!!