New York 2011

nog foto'sNew York 2011

Posted by Carine Tue, August 30, 2011 06:12:49

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

fotoNew York 2011

Posted by Carine Tue, August 30, 2011 05:56:16

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

Laatste verslagNew York 2011

Posted by Carine Tue, August 30, 2011 05:47:59

Door het mislukken van de blog, de hurricane irene en het drukke programma is de blog niet geworden wat het moest zijn. Het is de voorlaatste dag, dus het laatste verslag bij deze.


Nadat we noodgedwongen 24 u op onze kamer moesten blijven door hurricane Irene, was het zondagnamiddag terug toegelaten om op stap te gaan. Met de nodige voorzichtigheid op eventuele 'na ' stormen. Die hebben we niet gehad, wel stevige rukwinden nu en dan. Alles was wel gesloten. Winkels, musea, restaurants. Op veel plaatsen lagen de zandzakjes nog voor de deuren. Central park was afgesloten door omgewaaide bomen en overstromingen. We hebben vooral rondgewandeld, en op tijd naar onze kamer gegaan.


Vandaag hadden we weer een actiever programma. Alhoewel sommige dingen nog gesloten waren zoals de federal hall, birthplace of Theodore Roosevelt. Heel spijtig want daar kon ik een stempel voor in mn national park pas halen :-)

De metro was beperkt terug bruikbaar. Vooral binnen Manhattan. Wat hebben we gedaan : bovengenoemde twee dus, die niet open waren. Wall street, stock exchange, Brooklynn Heights, Manhattan bridge, china town, broadway en daarna was het shoptijd.

Score deze vakantie :


Sacha : twee paar schoenen, jeans , jas, vestje, T shirt, pet, onderbroeken.

Cis : ipad, drie paar schoenen, hoed.

Ik : iphone

Ellen: een paar schoenen, souveniers, blouse, enkele topjes, armbandje, kettinkje en nog wat maar na een tijdje ben ik buiten gaan wachten met Cis want ze bleven maar shoppen :-)


Daarna effe relaxen op de kamer en op naar de outback steakhouse voor het avondeten. Op mijn vraag want ik ben absoluut geen fan van de burgers en de hotdogs aan de straatkraampjes. De rest dus wel :-)


Het was een bewogen vakantie door de hurricane, maar dat is dan weer iets waarvan we binnen 20 jaar nog kunnen zeggen : seg, weet je nog ;-)

Een rustvakantie is het niet geweest, we hebben veel gezien en gedaan.Zeker gezien zaterdag, zondag en gedeeltelijk maandag alles gesloten was. We hebben dus maar effectief een dikke drie dagen gehad dat alles open was.Een overzicht :


- empire state building

- madame Tusseaud

- Ellis island

- liberty island met het vrijheidsbeeld

- WTC

- WTC tribute

- stock exchange

- wall street

- federal hall

- Brooklyn Heights

- Battery Park

- Clinton castle

- St. Pauls Chapel

- NY stock exchange

- Wall street

- federal hall

- chinatown

- manhattan bridge

- soho

- washington square park

- union square

- flatiron building

- greenwich village

- bryant park

- madison square

- gramercy park

- grand central terminal

- broadway

- times square

- fifth avenue

- central park

- national museum of national history

- strawberry fields in central park

- brooklynn heights promenade

- brooklynn bridge

- guggenheim

- top of the rock


En we hebben Amerikaans gegeten :


- hamburgers bij Wendy's

- TGF

- Ruby Tuesday

- hot dogs en bagel aan de kraampjes op straat

- Ellens stardust diner

- één of ander duur Italiaans restaurant omdat al de rest dicht was.

- outback steakhouse

- in de taverne aan het hotel toen we niet buiten mochten

- Starbucks

- Subway


Wat vervoer betreft hadden we voornamelijk de benenwagen afgewisseld met de yellow cabs, de metro en de boot. En het vliegtuig natuurlijk ;-)


Onze beide hotels vielen heel goed mee. Bij het laatste zelfs dagelijks een wijnproefuurtje.


Wat Sacha en Ellen betreft denk ik dat het de ideale leeftijd is om naar New York te gaan. Oud genoeg om alles naar waarde in te kunnen schatten en jong genoeg om veel te onthouden. Ze hebben geen enkele keer gevraagd om er enkele uurtjes alleen op uit te trekken. Dus zo'n oude mensen zullen we nog niet zijn ;-)

Ik denk dat ze er ook allebei van genoten hebben. Wat Ellen betreft : die wil nog een dag of drie langer blijven en heeft geen heimwee zegt ze. Ze hebben ook geen enkele keer ruzie gehad.

Hun toppers waren de empire state building en WTC tribute.


De enige die dus ambetant deed was Irene ;-)


Hierna nog ene selectie foto's.


Btw, Anne, begin maar te sparen want Ellen wil niet in NY wonen, maar er per jaar drie keer een week naartoe gaan ;-)


foto's 3New York 2011

Posted by Carine Sun, August 28, 2011 17:49:51foto's 2New York 2011

Posted by Carine Sun, August 28, 2011 17:47:52foto's 1New York 2011

Posted by Carine Sun, August 28, 2011 17:46:27Dag 4New York 2011

Posted by Carine Sun, August 28, 2011 16:23:06

We hebben het ergste deel van de storm achter de rug en zijn ongedeerd! We hebben ongelooflijk veel geluk gehad!! Ook indrukwekkend is de goede regeling in de stad new York. Een pluim voor de stad! We hebben een unieke ervaring gehad hier in NY. We zijn twee vakantiedagen verloren maar hebben er een unieke ervaring bij. Spijtig genoeg ook de ongerustheid, maar vanaf nu kunnen we echt genieten. Misschien nog wat langer want hoe het nu met onze terugvlucht gaat is nog af te wachten. Er moeten veel mensen weg/aankomen die al twee dagen wachten. Maar dat zijn geen rampen. Binnen enkele uren verwachten we terug buiten te kunnen. Alles is wel gesloten, de stad nog dood, maar we zullen terug een frisse neus kunnen halen :-)

Dag drieNew York 2011

Posted by Carine Sat, August 27, 2011 22:36:48

Ondertussen was er een serieuze domper op onze vakantie gekomen : de dreigende orkaan.

Via www.allesamerika.com kon ik een beetje volgen hoe de situatie zich ontwikkelt in de regio north Carolina en Washington. Het zag er niet goed uit. Wat gingen we doen? Blijven? Een auto huren en vertrekken naar god weet waar. Hoe breed gaat de orkaan uit? Naar waar moeten we rijden? Wat als hij toch nog van richting verandert?

Een heeel moeilijke beslissing. Waar ben je het veiligst?

Gedurende de hele dag gingen we van wel vertrekken over niet vertrekken, naar wel vertrekken, toch niet...etc. Ontzettend moeilijk. Sommigen raadden ons aan te vertrekken, anderen wisten het niet, weer anderen zouden blijven. Echt een sh*t situatie.

Je bent niet alleen verantwoordelijk voor jezelf maar ook voor twee 'kinderen'.

We beslisten om alvast niet te vertrekken voor vrijdagavond. Dan hadden we nog tijd om de hele nacht te rijden indien nodig.

Vrijdag hebben we bomvol gepland om nog zoveel mogelijk in NY te kunnen bekijken.

Onze dag begon met the apple store. Gezien de dreigende orkaan wou Cis perse eerst naar daar. :-) Een ipad en iphone was het resultaat.

We hebben central park bezocht, american museum of national history, St. Pauls chapel, times square en the empire estate building. Onderweg hebben we ook nog gegeten bij www.ellensstardustdiner.com. Dat hadden we vooraf in onze planning opgenomen.

Op times square heeft Sacha nog schoenen en een pet gekocht. Ellen een cadootje voor de achterblijvers. Voor haarzelf stond een jeansvest op het verlanglijstje, maar in de levis store was niets dat echt mooi was.

Empire state building stond als laatste op onze planning. Het was bijna middernacht. Op de 86 ste verdieping hadden we een schitterend zicht op de verlichte stad! Onze voeten deden ondertussen echt pijn van het wandelen. Ook Ellen zag wel wat af. We hebben een taxi teruggenomen en kropen bijna naar boven :-)

Wat er nu ook ging gebeuren, we hadden tenminste toch wel veel hoogtepunten bekeken op korte termijn.

De loop van de dag klinkt relaxt, maar achter de schermen hebben we heel wat afgewogen en geinformeerd. Voor we de avond naar times square en de empire gingen heb ik de AA site nog eens bekeken, hebben we geinformeerd achter een huurauto, gesurft naar waar we dan moesten rijden, wat daar te doen is.... etcetera. Op den duur was ik het echt beu. We moesten een beslissing nemen, daar achter staan en gewoon doen. Van al dat twijfelen word je niet beter. Vooral Cis stond er achter om te blijven. Sacha ook. Ik neigde meer naar vertrekken. Voor Ellen was het gelijk (maar ze heeft ook nooit dorst of honger dus ik denk dat ze het niet durft zeggen :-) )

Uiteindelijk de knoop doorgehakt : we blijven, en nemen de gevolgen.

Dat bracht in alle onrust toch wat rust.