New York 2011

New York 2011

Dag twee

New York 2011Posted by Carine Sat, August 27, 2011 22:13:45
Om 8 u al vertrekkensklaar.

Te voet naar de ferry in battery park. Met onze NY pass konden we snel inchecken. Ik wist dat de eerste boot om 9u ging en we die moesten hebben, anders hadden we het risico op wachtrijen van meer dan een uur. We waren er voor 9u en konden dus gelijk de boot op. Onder een stralend zonnetje met in de verte wat mist arriveerden we op liberty island. De vrijheidskroon bezocht en terug de ferry op richting Ellis island. Hier kwamen alle emigranten aan en moesten door een soort van selectieprocedure alvorens toegelaten te worden in de VS. We hebben in het theater de nodige historische uitleg gekregen en een verduidelijkende film erna.

Onderweg van Liberty island naar ellis island begon het te gieten :-( Goed nat kwamen we aan. Gelukkig is 'de attractie' op Ellis island het grote gebouw zodat we terug opdroogden.

Later dan gepland arriveerden we terug in Battery park. We besloten toch effe een paar uur te rusten vooraleer terug op pad te gaan. De jetlag gecombineerd met het vele wandelen was de oorzaak.

Na enkele uurtjes rust, terug op de been. Ondertussen had ik op mn FB gelezen dat er een orkaanverwittiging voor NY was. mmm, moeten we in het oog houden. Het blijft dus in je achterhoofd hangen.

WTC gebied ligt voor ons hotel. Het is echt indrukwekkend. Zo'n groot gebied ! Er wordt dag en nacht gewerkt aan nieuwe buildings, een 9/11 memory gebouw en mooie watervallen op de plaatsen waar de twee towers gestaan hebben. Het visitorcenter van 9/11 geeft via films, foto's, audio, en persoonlijke weergaves een bijna realistisch beeld van hoe het er toen aan toe ging. Kippevel.

Op naar Times square. Winkels kijken, al de mensen. Ons avondeten hebben we gehad bij Ruby's tuesday. Een Amerikaanse keten. Eten is hier niet van hoogstaand nivo, maar dat wisten we. Ondanks dat lustten Sacha en Ellen hun eten wel.

Met een volle maag richting Madam Tussaud. En dat was ontzettend leuk !We hadden er allemaal een andere voorstelling van. Letterlijk interactief :-) Ellen heeft serieus gegild van 't verschieten bij het gaan door het levend spookhuis. Een aangename kennismaking met iets waarvan we dachten dat het een statisch wassenbeeldenmuseum was.

Back to the lights en people. We zijn te voet teruggekeerd en dat zijn veeele kilometers. Via Bryant park, fifth avenue, broadway, soho, terug naar lower manhattan. Doodmoe en met letterlijk gloeiende voeten in bed gerold.