New York 2011

New York 2011

Dag drie

New York 2011Posted by Carine Sat, August 27, 2011 22:36:48
Ondertussen was er een serieuze domper op onze vakantie gekomen : de dreigende orkaan.

Via www.allesamerika.com kon ik een beetje volgen hoe de situatie zich ontwikkelt in de regio north Carolina en Washington. Het zag er niet goed uit. Wat gingen we doen? Blijven? Een auto huren en vertrekken naar god weet waar. Hoe breed gaat de orkaan uit? Naar waar moeten we rijden? Wat als hij toch nog van richting verandert?

Een heeel moeilijke beslissing. Waar ben je het veiligst?

Gedurende de hele dag gingen we van wel vertrekken over niet vertrekken, naar wel vertrekken, toch niet...etc. Ontzettend moeilijk. Sommigen raadden ons aan te vertrekken, anderen wisten het niet, weer anderen zouden blijven. Echt een sh*t situatie.

Je bent niet alleen verantwoordelijk voor jezelf maar ook voor twee 'kinderen'.

We beslisten om alvast niet te vertrekken voor vrijdagavond. Dan hadden we nog tijd om de hele nacht te rijden indien nodig.

Vrijdag hebben we bomvol gepland om nog zoveel mogelijk in NY te kunnen bekijken.

Onze dag begon met the apple store. Gezien de dreigende orkaan wou Cis perse eerst naar daar. :-) Een ipad en iphone was het resultaat.

We hebben central park bezocht, american museum of national history, St. Pauls chapel, times square en the empire estate building. Onderweg hebben we ook nog gegeten bij www.ellensstardustdiner.com. Dat hadden we vooraf in onze planning opgenomen.

Op times square heeft Sacha nog schoenen en een pet gekocht. Ellen een cadootje voor de achterblijvers. Voor haarzelf stond een jeansvest op het verlanglijstje, maar in de levis store was niets dat echt mooi was.

Empire state building stond als laatste op onze planning. Het was bijna middernacht. Op de 86 ste verdieping hadden we een schitterend zicht op de verlichte stad! Onze voeten deden ondertussen echt pijn van het wandelen. Ook Ellen zag wel wat af. We hebben een taxi teruggenomen en kropen bijna naar boven :-)

Wat er nu ook ging gebeuren, we hadden tenminste toch wel veel hoogtepunten bekeken op korte termijn.

De loop van de dag klinkt relaxt, maar achter de schermen hebben we heel wat afgewogen en geinformeerd. Voor we de avond naar times square en de empire gingen heb ik de AA site nog eens bekeken, hebben we geinformeerd achter een huurauto, gesurft naar waar we dan moesten rijden, wat daar te doen is.... etcetera. Op den duur was ik het echt beu. We moesten een beslissing nemen, daar achter staan en gewoon doen. Van al dat twijfelen word je niet beter. Vooral Cis stond er achter om te blijven. Sacha ook. Ik neigde meer naar vertrekken. Voor Ellen was het gelijk (maar ze heeft ook nooit dorst of honger dus ik denk dat ze het niet durft zeggen :-) )

Uiteindelijk de knoop doorgehakt : we blijven, en nemen de gevolgen.

Dat bracht in alle onrust toch wat rust.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.