New York 2011

New York 2011

Laatste verslag

New York 2011Posted by Carine Tue, August 30, 2011 05:47:59
Door het mislukken van de blog, de hurricane irene en het drukke programma is de blog niet geworden wat het moest zijn. Het is de voorlaatste dag, dus het laatste verslag bij deze.


Nadat we noodgedwongen 24 u op onze kamer moesten blijven door hurricane Irene, was het zondagnamiddag terug toegelaten om op stap te gaan. Met de nodige voorzichtigheid op eventuele 'na ' stormen. Die hebben we niet gehad, wel stevige rukwinden nu en dan. Alles was wel gesloten. Winkels, musea, restaurants. Op veel plaatsen lagen de zandzakjes nog voor de deuren. Central park was afgesloten door omgewaaide bomen en overstromingen. We hebben vooral rondgewandeld, en op tijd naar onze kamer gegaan.


Vandaag hadden we weer een actiever programma. Alhoewel sommige dingen nog gesloten waren zoals de federal hall, birthplace of Theodore Roosevelt. Heel spijtig want daar kon ik een stempel voor in mn national park pas halen :-)

De metro was beperkt terug bruikbaar. Vooral binnen Manhattan. Wat hebben we gedaan : bovengenoemde twee dus, die niet open waren. Wall street, stock exchange, Brooklynn Heights, Manhattan bridge, china town, broadway en daarna was het shoptijd.

Score deze vakantie :


Sacha : twee paar schoenen, jeans , jas, vestje, T shirt, pet, onderbroeken.

Cis : ipad, drie paar schoenen, hoed.

Ik : iphone

Ellen: een paar schoenen, souveniers, blouse, enkele topjes, armbandje, kettinkje en nog wat maar na een tijdje ben ik buiten gaan wachten met Cis want ze bleven maar shoppen :-)


Daarna effe relaxen op de kamer en op naar de outback steakhouse voor het avondeten. Op mijn vraag want ik ben absoluut geen fan van de burgers en de hotdogs aan de straatkraampjes. De rest dus wel :-)


Het was een bewogen vakantie door de hurricane, maar dat is dan weer iets waarvan we binnen 20 jaar nog kunnen zeggen : seg, weet je nog ;-)

Een rustvakantie is het niet geweest, we hebben veel gezien en gedaan.Zeker gezien zaterdag, zondag en gedeeltelijk maandag alles gesloten was. We hebben dus maar effectief een dikke drie dagen gehad dat alles open was.Een overzicht :


- empire state building

- madame Tusseaud

- Ellis island

- liberty island met het vrijheidsbeeld

- WTC

- WTC tribute

- stock exchange

- wall street

- federal hall

- Brooklyn Heights

- Battery Park

- Clinton castle

- St. Pauls Chapel

- NY stock exchange

- Wall street

- federal hall

- chinatown

- manhattan bridge

- soho

- washington square park

- union square

- flatiron building

- greenwich village

- bryant park

- madison square

- gramercy park

- grand central terminal

- broadway

- times square

- fifth avenue

- central park

- national museum of national history

- strawberry fields in central park

- brooklynn heights promenade

- brooklynn bridge

- guggenheim

- top of the rock


En we hebben Amerikaans gegeten :


- hamburgers bij Wendy's

- TGF

- Ruby Tuesday

- hot dogs en bagel aan de kraampjes op straat

- Ellens stardust diner

- één of ander duur Italiaans restaurant omdat al de rest dicht was.

- outback steakhouse

- in de taverne aan het hotel toen we niet buiten mochten

- Starbucks

- Subway


Wat vervoer betreft hadden we voornamelijk de benenwagen afgewisseld met de yellow cabs, de metro en de boot. En het vliegtuig natuurlijk ;-)


Onze beide hotels vielen heel goed mee. Bij het laatste zelfs dagelijks een wijnproefuurtje.


Wat Sacha en Ellen betreft denk ik dat het de ideale leeftijd is om naar New York te gaan. Oud genoeg om alles naar waarde in te kunnen schatten en jong genoeg om veel te onthouden. Ze hebben geen enkele keer gevraagd om er enkele uurtjes alleen op uit te trekken. Dus zo'n oude mensen zullen we nog niet zijn ;-)

Ik denk dat ze er ook allebei van genoten hebben. Wat Ellen betreft : die wil nog een dag of drie langer blijven en heeft geen heimwee zegt ze. Ze hebben ook geen enkele keer ruzie gehad.

Hun toppers waren de empire state building en WTC tribute.


De enige die dus ambetant deed was Irene ;-)


Hierna nog ene selectie foto's.


Btw, Anne, begin maar te sparen want Ellen wil niet in NY wonen, maar er per jaar drie keer een week naartoe gaan ;-)Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jaap Thu, September 01, 2011 20:28:00

Wat een belevenissen zeg. Ondanks al het gedoe met de storm hebben jullie toch erg veel gezien. Een keertje naar boven kruipen moet je dan maar op de koop toe nemen ;)

Zo'n storm is natuurlijk niet leuk maar toch ook een hele ervaring om de stad zo stil te zien. En je moet ook maar zo denken dit kan je statistisch gezien maar 1 keer overkomen. Vanaf nu is de kans klein ;)

Groetjes,

Jaap

Posted by Elke Tue, August 30, 2011 23:46:11

Weet je wat, de volgende keer neem je die Irene gewoon niet mee. Punt.

Als ik zo het lijstje zie, dan heb je toch wel heel veel bezocht!

Naar waar gaat de volgende reis? ;-)