USA2012

USA2012

Page - St. George

VakantiePosted by Carine Sat, September 15, 2012 07:32:09
Vandaag niet al te vroeg opgestaan. De 89 alt sond op het programma, die hadden we nog niet gereden; Onderweg weer een aantal caches gedaan, langs Jacob lake en toen verder naar de smithsonian backway. Maar onderweg gebeurde het : de sheriff met zwaailichten achter ons. En die waren duidelijk voor ons bedoeld! Cis netjes aan de kant van de weg gaan staan. We wisten zelf wel waarom. Cis reed te snel. Enfin, een babbel over onze achtste vakantie in de US en hoe mooi het was ed. Na controle van de papieren en id (die heeft hij nagetrokken want we zagen hem de gegevens opvragen in zn auto) werden we vereerd met enkel een verbale waarschuwing. Oef. Cis had dat goed aangepakt moet ik zeggen, met veel siroop.

Aan het begin vd smithsonian backway (weer ne zandweg ;-) )

twijfelden we. Het was al half vijf, de zon ging onder om half zeven. De weg is niet lang, maar als hij heel slecht was... In de visitorcenter van Big Water en Kanab kenden ze die weg niet smiley

toen we er waren kwam er juist een plaatselijke bewoner aanrijden. Hemeven doen stoppen en zijn antwoord was : it depends on how 'picky' you are on your car. (hoe voorzichtig). Toen ik zei dat het een rental car was, moest hij eens smakelijk lachen en zei dat we m maar moesten rijden smiley

Dat hebben we gedaan. Van zuid naar noord (Kalamansmiley) en in de late uren zodat we mooi zicht hadden met de zon op de rotsen. Zeer mooie weg in goede conditie. Enkel bij de afdaling was hij vrij rotsig. We hebben ook nog het spookdorpje Grafton bezocht. En het bijhorende kerkhof. Het dorpje bestond uit niet meer dan n schooltje, kerkje en drie huizen.

Even hebben we overwogen om in het nabijgelegen Springdale met zijn mooie park Zion te overnachten. Maar omdat we hier al twee maal geweest zijn tuften we verder naar ST. George, een niet zo ver gelegen stadje.

Zonder reservering en dat hebben we ondervonden. De eerste vier hotels waren volzet. Uiteindelijk in de ramada inn nog n bed gevonden. Met internet, ontbijt en een rookkamer(de eerste deze vakantie). Dus al bij al tevreden.

Nog één nacht voor Vegas. De dirtroad ten westen van St George met de joshua trees zou ik nog willen rijden. Voor de rest zien we wel wat er nog op ons pad komt.