USA2012

USA2012

Een bewogen, of liever gezegd,weinig bewogen dag. Letterlijk dan.

VakantiePosted by Carine Tue, September 04, 2012 06:34:03
Vanmorgen, zoals gebruikelijk na de eerste nacht in de US vroeg wakker.

Eerste werk was een bezoek aan de walmart. De broodnodige koelbox, de zak ijs, veel flesjes water, blikjes cola, koeken , nootjes voor de zoutaanvulling, kaas, brood en de soorten chips die we in B niet kennen. Verder wat aftershave, zonnecreme, zalf tegen jeuk. De verzorgingsproducten zijn hier zo ontzettend goedkoop tegen bij ons !

Aansluitend een bezoek aan de best buy (electronicawinkel) dat resulteerde in de aankoop van een gopro ;-) Dat is een soort camera dat je buiten aan je auto hangt en continu foto's maakt (om de 2 sec of zo). Zo kan je je roadtrip ook in film vastleggen !

Uiteindelijk was het echt wel tijd om te vertrekken richting Valley of fire. Het is al de derde keer dat we hier komen en het blijft mijn favoriet !

De meeste dingen hebben we al gezien, maar de fire wave stond deze keer op het programma. Wel, we hebben hem niet gezien :-(.

De wandeling vanaf de weg naar de firewave is net geen km. Easy dus qua afstand. Het was wel +40 graden, wat het iets minder easy maakte. En dat heb ik gevoeld. We stonden op het plateau net voor de fire wave, ik schat een 50 m eraf. Ik kreeg ademhalingsmoeilijkheden, voelde me ijl in het hoofd en beseft ik moet NU terug want dit komt niet goed. Ik heb nog de helft van de terugweg kunnen maken en toen was het gedaan. Het ging niet meer, het licht uit. Het laatste stuk dat we nog moesten doen had 2 schaduwplekken.

Enfin, over die 500 m heb ik twee uur gedaan! Meer onder die éne rots gezeten dan iets anders. Elke startpoging eindigde na 50 m in bijna flauwvallen. Terug dus.

Cis is nog water gaan halen.Hij heeft die afstand in 6 minuten afgelegd, wel in hoog tempo.

Het was een duidelijke les in nederigheid voor de woestijn!

Ik was niet alleen. Een andere vrouw is wenend aan de parking aangekomen.

Op een gegeven moment wilde Cis de parkranger mij laten komen halen met zijn jeep. Het was uiteindelijk niet ver, maar niet te berijden met onze jeep. Ik heb m niet laten gaan en zei dat ik wel zou blijven zitten tot de zon onderging. Maar gelukkig is het na twee uur wel gelukt oef.

Achteraf gezien heb ik duidelijk een zonneklop gehad. Een waarschuwing voor anderen ! Het gaat zééér snel in de woestijn!

De auto in en richting Kanab. Normaal stond de smithsonian backway en pipe springs NM nog op het programma. Maar als je twee uur doet over 500 meter komt je hele dagplanning in het gedrang. Het was dus vrij laat en na alle commotie zijn we doorgereden naar Kanab. Balen voor de gemiste dingen, maar tegelijk wel blij dat het goed afgelopen is.Daar hebben we suuuuper heerlijk gegeten in het rock V cafe. Een absolute aanrader!

Er zat nog een B koppeltje uit Wommelgem. Maar grote schande, ze kenden het AA forum niet ;-)

Cis is nu zijn go pro resultaten aan het converteren en sebiet kan ik de eerste resultaten bewonderen!

Deze dag is er ééntje om niet te vergeten !

En voor de familie : ik leef nog ;-)