USA2012

USA2012

dag twee : Kanab-escalante

VakantiePosted by Carine Wed, September 05, 2012 05:32:05
De grote vraag voor vandaag : welke dirt road konden we nemen, of moest het via de gewone weg.

Voor ons doen vrij vroeg wakker en om stipt acht uur gebeld naar het visitorcenter in Kanab om te informeren welke dirt roads te berijden zijn.

Antwoord : cottonwood afgesloten (wisten we), Smockey mountain berijdbaar tot alvey en de toestand daarna is onbekend. Skutumpah berijdbaar.

OK. Smockey mountain it is :-) We zullen wel zien hoe het vanaf Alvey is en anders komen we terug.

In Big water aangekomen toch nog maar even in het visitorcenter binnen gesprongen: smokey mountain niet berijden tenzij met 4X4 en dan nog !

Er lag een foto van de toestand van de weg. Een dikke brij leem. Nee, dat gingen we niet doen.

Skutumpah wisten ze daar niet zo goed, maar in het noorden waren alle wegen slecht, dus oppassen geblazen.

We zijn voor de skutumpah gegaan en hij was na de ranch inderdaad slecht. Veel geulen in de weg door het stromende water en enkele zeer muddy washes.

Voor een gewone personenwagen absoluut niet te rijden!

De weg zelf werd mooi na de ranch. Veel leuker om te rijden dan via de gewone weg. Veel vermoeiender ook door het op en neer wippen :-). Maar overdonderend is hij niet.

Doordat we de toestand van de volgens ons anders vrij makkelijke weg toch slecht was, zijn we blij dat we niet aan de smockey mountain begonnen zijn. Ik kan me voorstellen dat het daar slecht is.

Wat we geleerd hebben : de verhalen in de visitorcenters zijn verschillend.In kanab weten ze niks van GSENM en vice versa. De meneer in Kanab stuurde twee zestigers vlot naar Willis Creek. Ik hoop dat ze een SUV met high clearance hadden...

En wat me ook verteld werd : komen wegslepen in het GSENM kost 600 dollar. Valt me eigenlijk nog mee ;-)

En dat de maanden maart, april en mei de beste maanden zijn voor dirt roads.

Aansluitend hebben we het kodachrome basin state park gedaan. Een aardig mini parkje om te picnicken en de rotspilaren te bekijken. Wederom mooi, maar niet overdonderend.

We hebben de hele dag goed weer gehad met nu en dan een beetje bewolking. In de verte zag je soms donkere wolken met volgens ons regen. Heel lokaal, maar je moet dan maar juist daar zijn op een dirt road.

Nu, zover ik de waarschuwingen van de dirt roads kan bekijken, hebben we de slechte gehad. Alles ten noorden van GSENM is veel beter berijdbaar. Geen enkele weg is afgesloten.

De temperatuur ligt hier rond de 30 graden. Heel wat minder dan de plus 40 in valley of fire ;-)

Morgen staat de burr trail en de nottom bulfrog op de planning.