USA2012

USA2012

Dag 3 : Escalante - Torrey

VakantiePosted by Carine Thu, September 06, 2012 05:16:31
Omdat mijn madam vandaag geen goesting heeft om de rest van de wereld in te wijden over haar dagelijkse beslommeringen heb ik dan maar de pen in de poot genomen om hetgeen volgt te melden smiley :

Vanaag op een ontieglijk vroeg uur ( naar onze normen dan toch) opgestaan, en om 8 u stonden we al gepakt en gezakt aan het visitor center van Escalante om de laatste weetje over de toestand van het wegennet te weten te komen. Zoals gewoonlijk zijn we hieruit ook niet veel wijzer geworden en zijn gewoon gestart met het programma van dag 3 uit de bijbel van Carine, zijnde een bezoekje aan Devil's Garden, een ritje dat de naam Burr Trail heeft meegekregen, dan verder via Notton Road richting Torrey, eventueel met een bezoekje aan Capitol Reef. En als we ergens niet verder zouden kunnen is er nog altijd de terugweg. Of 911 of iets dergelijks.

Vanuit Escalante richting Boulder en al snel de afslag hole in the rock genomen richting Devil's Garden. Een mooie rit vonden we allebei, en ook van het doel, Devil's Garden bleken de zielen weerom gelijkgesteld. Devil's Garden is echt een pareltje, waar vooral ook opviel dat het er echt STIL was. Op een krekel en een vogeltje na was er dan ook echt niets te horen, prachtig gewoon.

Daarna terug naar de highway, en verder richting Boulder, onderweg een ontbijtje genuttigd in het o zo bekende Keeva coffee house, waar een hele zwerm gieren ons al zat op te wachten, met daartussen toch een ander exemplaar waarvan ik u de naam en herkomst schuldig moet blijven, misschien dat een vogelkenner onder de lezers ons daarbij kan helpen ?

Na de koffie met eitjes en toast de tocht verdergezet richting Boulder, om net daarvoor rechtsaf te slaan en de Burr Trail te starten. Deze bleek vrij goed berijdbaar met ons jeepke, heel veel sporen nog van de regen van de vorige weken, veel washboards dus, maar we zijn er toch doorgeraakt. Vooral tijdens de laatste afdaling met nogal wat haarspeldbochtjes begon ons madam toch wat meer te zweten, maar we hebben het er heelhuids vanaf gebracht.

Op het einde linksaf de Notton Road genomen, en toen we uiteindelijk terug op de highway kwamen bleek er nog tijd over om Capitol Reef National Park nog te bezoeken. Carine in het visitor center eerst een annual pass gekocht en een paar puzzels, en dan de loop door het park gedaan. Indrukwekkend alleszins, maar we zijn het imposante van die rotsformaties alweer aan het gewoon worden smiley.

Uiteindelijk terug op de highway richting Torrey, en al snel onze slaapplaats voor de nacht gevonden, Austin Chuck Wagon. Bij de office bleek wel dat we ons vergist hadden van datum bij de reservatie, ze hadden ons pas een dag later verwacht. Onze fout bleek later, want de reservatie voor de volgende dag in Green River bleek op vandaag geboekt ... Een telefoontje heeft dit euvel uit de weg geholpen, dus als we morgen komen opdagen zijn ze daar ook gelukkig en blij. Bij Chuck Wagon waren echter alle normale kamers volgeboekt, er was enkel nog een cottage vrij, eentje met keuken, living en 2 slaapkamers. Was wel iets duurder maar de lieve dame aan het loket heeft ons deze dan maar voor een vriendenprijsje kado gedaan. Probleem opgelost dus !

Nu zitten we op onze patio (!) een sigaretje te roken en een pintje te drinken, ik ben 50 m verderop wat hamburgers gaan halen bij Slackers ( wel met de auto, je moet je een beetje aanpassen aan de omgeving he), en we kunnen er weeral tegen. Mijne liefst schat heeft wel wat tandpijn, maar we hebben het adres van de plaatselijke tandarts ( de Tooth Ranch, ook weeral heel toepasselijk ) gekregen en als het morgen niet beter is gaan we daar toch maar eerst even langs.

Voila, nu zijn jullie weer helemaal mee. Ik heb ook vandaag weer heel wat afgefilmd met ons nieuw speelgoedje, maar ik ben er nog niet toe gekomen om er iets toonbaars van te maken, dus daar zullen jullie nog wat geduld voor moeten hebben.

Edit : toch een klein voorproefje op youtube gezet :

http://www.youtube.com/watch?v=bhhmolYNOXo

tot morgen,

cis