USA2012

USA2012

Torrey - Green River

VakantiePosted by Carine Fri, September 07, 2012 03:05:02
Gisterenavond ingecheckt bij Austins Chuckwagon in Torrey. Goede teviews op tripadvisor. We hadden een cabin en dat zag er allemaal dik in orde uit. Een patio met stoelen en tafel zodat we met een lekkere sigqret en respectievelijk bier en cola buiten konden internetten.

Redelijk op tijd in bed want door mijn tandpijn kon het wel eens een lastige nacht worden, (wat goed meeviel).

Allebei lichtjes insoezend hoorden we een ritmisch knagend geluid. Ik dacht dat Cis rare geluiden aan het maken was en hij dacht dat van mij ;-) Na een paar minuten vroeg ik m toch maar wat hij aan het doen was. Niks, ik dacht dat jij dat was. Ik denk niet dat we beiden al zo rap uit bed gesprongen zijn ! haha.

Na een kort onderzoek bleek dat het houten hoofdbord doorboord was met talloze kleine gaatjes.En ook de kast....

Boktorren dus! We hadden een tweede slaapkamer, dus daar even gaan kijken. Tja, al evenveel gaatjes te zien.

We zijn andersom in bed gaan liggen zodat we het hoofdbord niet vlak boven ons hadden in de hoop er minder van te horen en zijn uiteindelijk toch nog in slaap gevallen.

Vanmorgen op tijd opgestaan zodat we tegen negen uur aan de clinic waren voor de tandarts. We zijn daar supersnel en heel vriendelijk geholpen. Een tandartsassistente bevroeg mijn klachten, nam een foto en zorgde ervoor dat alles klaar stond voor de tandarts. Heel opmerkelijk trouwens : elke keer zijn de kamer betrad deed ze nieuwe plastic handschoenen aan. Beetje neurotisch of de 'I sue you ' gevolgen? Samen met een antibioticakuur waren we binnen het half uur weer buiten. De rekening bleek maar 65 dollar te bedragen. Zo weinig. Ik had me aan astronomische bedragen verwacht.

Maar goed, waar we uiteindelijk hier voor zijn :-)

Onze trip begon met een bezoekje aan het visitorcenter om de stand van de dirt roads te bevragen. OK. Dit was de laatste keer dat ik informatie over dirt roads bevraag in een visitorcenter. Je bent er NIKS mee. Cis verheugde zich al sinds het begin van onze reis op een bezoek aan de mesa farm market in Caineville. Brood, kaas, yoghurt etc maken ze daar zelf. Ze zijn er supervriendelijk en geven je altijd een proevertje van enkele producten. OK, het is er pokkeduur. 5 $ voor een klein broodje, maar hij vindt het zo lekker en een verademing na het toch niet smakelijke Amerikaanse brood. Met een gelukkig man aan het stuur begonnen we aan de dirt road factory butte. ZOOO MOOOIII ! Na alle rode rotsen bevonden we ons ineens op de maan of iets dergelijks. Totaal verlaten, geen enkel geluid, zo onaards. My favorite cup of tea ! De dirt road begint zeer easy. Gewoon een gravel weg. Pas als je over de helft bent verandert hij in een high clearance road. Niet al te moeilijk, als het niet geregend heeft. Want dan verandert deze weg volgens mij in één vieze brij. Op een gegeven moment hebben we de verkeerde afslag genomen. Ik merkte het al vrij snel op mijn gps. Maar we zijn blij dat we verkeerd reden, want zo ontdekten we een klein gebiedje met mooie fragiele rotsformaties en ook enkele mini arches. Voor zover ik weet is dit niet gekend op het AA forum en ik heb besloten deze twee kleine arches de 'Carine- arches' te noemen ;-)

Ik denk dat in het gebied nog mooie dingen te ontdekken zijn, maar de lucht was dreigend, in de verte zagen we regen en we wilden nog verder. Back on the road. Wat volgde was nog mooier. Zooo onaards! Echt één van de mooiste landschappen waar ik doorgereden ben.

De weg eindigt aan de river Ford. Op het web had ik al foto's gezien en wist dat deze rivier niet of zeer moeilijk over te steken was. Maar toch even gaan kijken. Stroomafwaarts vonden we een plek waar dat misschien wel mogelijk zou zijn. Alleen, aan de overkant kwamen we dan niet terug op de weg uit, maar er een 100 tal meter van af. 100 meter in de wildernis, nee, niet echt een aanrader. Als we een hummer hadden, ja dan waren we er voor gegaan. Komt bij dat die dreigende lucht nog altijd in de buurt hing. Dezelfde weg terug waarbij we een cache gedaan hebben. Ongelooflijk in dit door god verlaten gebied ligt een cache ! Zoo mooi.

We vonden deze route mooier dan de burr trail. Maar ik kan me voorstellen dat vele anderen dat niet vinden. We houden nu éénmaal van onaardse, maanachtige landschappen. Om de één of andere reden slipte onze jeep dikwijls op de switchbacks van de burr trail. Ik vind hem helemaal niet baanvast. Gelukkig was dat hier niet het geval. Cis heeft een gedeelte van deze route gefilmd met de gopro ipv om de twee seconden een foto. Vinden we zelf toch mooier. Alleen spijtig dat we dat pas geprobeerd hebben na het mooiste stukje. Ook de little arches staan er niet op, maar die hou ik nog even voor mezelf ;-)

Verder naar globlin valley. Een kleine valley vol met schattige kleine hoodoos.

We vonden het leuk om te bezoeken en hebben er het mesa farm brood en kaas opgegeten ;-)Cis wilde niet langs de gewone weg (24) terug rijden, maar de temple mountain road nemen. Niks bijzonders aan. Het enige spannende was de dreigende lucht op de achtergrond, twee regenbogen (tegelijk!) en regen in de verte. Zaak was deze voor te blijven. We hebben goed doorgereden en waren net op tijd terug op de verharde weg. We hebben het lot vandaag een beetje getart, maar ben ik blij met de factory butte ;-)

Vanavond ingecheckt in het river terrace hotel in green river. Een vrij dure overnachtingsplaats in dit onooglijk en lelijk dorp. Maar we zijn heel tevreden met de kamer!

Gezien het nu 'zandstormt' en bliksemt blijven we op de kamer. Niet dat er iets anders op de planning stond hoor. We hebben genoeg kilometers gevreten en het is ook al half tien.

toch nog tijd gevonden voor een filmpje : http://youtu.be/UDagZnXQFtQ