USA2012

USA2012

Moab-Moab

VakantiePosted by Carine Mon, September 10, 2012 17:54:10
Vandaag even koelere oorden opzoeken. Moab ligt grof gesitueerd in een vallei met langs de ene kant rode rotsen en langs de andere kant een groot bos. Zeer simplistisch gesteld, maar daar komt het op neer. In de le sal mountains lopen verschillende dirt roads, er wordt ook veel met jeeps gecrost. We zijn hier nog niet geweest dus besloten een daguitstap in de bergen te doen.

Een gekende weg is de mountain loop road maar we hadden een langere, uitgebreidere weg op het programma staan. Achteraf gezien al goed, want een groot gedeelte van de mountain loop road was afgesloten. Je begint je op de duur af te vragen of er opzet in het spel is smiley

Een heel groot deel van de tijd reden we op meer dan 10.000 feet, grofweg gezegd boven de 3000m. Dat was ook goed te voelen aan de temperatuur die aangenaam koel was, maar toch nog warm genoeg om het zomerse gevoel te behouden.

De weg is grotendeels berijdbaar met een gewone auto, alhoewel wij zijwegen genomen hebben waar je wel high clearance voor nodig hebt. Maar als je op de grotere gravelwegen blijft is er geen probleem om deze te rijden met een gewone auto.

We hebben veel fotostops genomen, ons subway broodje opgegeten en de nodige sigarettenstops gemaakt. En natuurlijk enkele caches gedaan. We hebben er dan ook bijna een volledige dag rijden opzitten.

Ontelbare eekhoorntjes, konijnen, nog meer koeien en stieren die daar rondgrazen, vier herten, zo van die beestjes die mooi recht op zitten met hun pootjes tegen elkaar maar waar ik niet van op de naam kan komensmiley, en een ,we vermoeden dode geit, die half opgegeten was. Het was geen aangenaam zicht te zien hoe andere dieren zich tegoed deden aan de ingewanden smiley. En natuurlijk Cis zijn geliefde adelaars niet te vergeten !

Onderweg enkele mooie vergezichten op de foto gezet en Cis is meer dan ééns uit de auto geslopen om herten te kunnen trekken.

Eén keer moest ik voor een cache over de prikkeldraad kruipen en een stukje verder lopen. Nadat ik de cache gelogd had en mijn eerste stappen terug zette hoorde ik Cis roepen : pas op, een BEEST ! Nog nooit zo hard gelopen! Hehe, bleek het een (flauwe) grap te zijn. smiley

In de bergen liggen enkele heel mooie meren. Met hier en daar sjieke villa's waarvan we niet echt konden plaatsen wat die nu hier stonden te doen in de middle off nowhere.

Terug thuis was het net nog niet donker en om de hele dag autozitten te verteren hebben we een buurtwandeling gemaakt (met enkele caches). O ja, voor we vertrokken ook nog onze rest sushi opgegeten. Mooie golfbaan , schitterend gelegen. Ons huisje behoort eigenlijk ook tot het golfbaancomplex geloof ik. De caches lagen in het gesteente naast de golfbaan waarbij je wel wat moest klauteren en klimmen. Geen probleem ware het niet dat bij een cachebeschrijving stond dat dit gebied bekend is omwille van zijn giftige slangen en je dus zeer voorzichtig moet zijn. De drang naar het cacheloggen was te groot maar we hebben geen slang gezien.

Het was donker toen we terug waren. Eerst lookbroodjes gebakken en daarna elk een halve pizza gegeten.

De rest van de avond hebben we gebrainstormd over waar we nog naar toe gaan. Woensdag stond Ouray op het programma . De weersvoorspelling is daar echter zo slecht: hele dag regen(98%) en max 12 graden. We hebben het hotel gecanceld en hebben nu vier 'lege' nachten over vooraleer we terug in Vegas zijn. We hebben alle mogelijkheden opgesomd, maar daar is het ook bij gebleven. Er is dus nog niet beslist waar we naar toe gaan.

Nu zit ik hier met een lekker tasje thee in het morgenzonnetje terwijl Cis is gaan paardrijden.