USA2012

USA2012

Moab ctd

VakantiePosted by Carine Tue, September 11, 2012 16:44:57
Vanmorgen om half 7 opgestaan omdat mijn madam mij een cadeauke had gedaan voor mijne verjaardag : horsebackriding !

Was geboekt via Moab adventures, en de wandeling startte in de Red Cliffs Lodge. Er waren naast mezelf nog 5 koppels, en ik was den enige alleen smiley. Gelukkig was een van de twee wrangers een mooie jongedame, zodat ik mij al snel niet zo alleen voelde smiley.

Eerst het hele ritueel van paarden buitenhalen, borstelen, zadelen, ... mogen volgen, wat basic instructies gekregen, en we waren al vrij snel 'on the road'. De tocht ging door Castle Valley, en was echt prachtig. Geen brede ruiterpaden maar smalle paadjes, steil omhoog en omlaag, door beekjes, over de rotsen, precies echt.

Al bij al een zeer leuke ervaring, en zeker voor herhaling vatbaar !

Toen ik achteraf de foto's liet zien aan Carine dacht die dat er eentje van nen indiaan bijzat :

Daarna ( het was inmiddels middag ) terug naar ons huisje, waar we ons klaarmaakten voor de volgende rit : Canyonlands.

Hier zijn we al eens geweest enkele jaren geleden, maar we vonden het toch de moeite om nog eens langs te gaan. Echt een prachtige omgeving, met zicht op de green river valley en met in de verte de La Sal Mountains, waar we gisteren gereden hebben.

Toen was het even twijfelen hoe we zouden terugrijden, ofwel via de Long Canyon die we nog niet hadden gedaan, ofwel via de Shafer Trail, een fantastische rit met veel haarspeldbochten en een scenic rating van 10. Het is uiteindelijk de laatste geworden, de Long Canyon houden we voor morgen.

Na de eerste grote afdaling kwamen we op een splitsing, en toen kwam Carine op het lumineuze idee om toch even de andere weg te nemen om naar een of andere Arch waarvan ik de naam vergeten ben, maar die Carine kende via het forum. Hier werd de weg wel echt slecht, zeker niet geschikt voor ons jeepke, en we hebben meermaals gedacht om terug te keren, ook al omdat het stilaan later werd en we geen zin hadden om de rest van de rit in het donker te moeten doen. Uiteindelijk zijn we er toch geraakt :

Daarna terug tot op de Shafer Trail, waar we toch verwonderd waren over de zeer slechte conditie van de weg. Deze werd in de boekskes als rating 3 aangeduid, wat normaal met een high clearance te doen moet zijn, en ook in onze herinnering was die weg niet zo slecht. In de praktijk was het oppassen geblazen, de toestand was veel slechter dan enkele jaren geleden. Wat misschien wel meespeelde was het feit dat we die de vorige keer met een hummer hebben gedaan, en het daarmee kinderspel was ... Afin, we zijn zonder kleerscheuren net voor donker terug beneden in Moab geraakt, maar als ik wist wat ik nu weet zou ik het niet gedaan hebben met ons jeepke.

En zo zijn we weer aan het einde geraakt van een lange dag, een beetje moe maar voldaan gelijk ze zeggen.

Ik heb slechts een deel van de Shafer Trail op de Gopro gefilmd, want ineens gaf hij aan dat de schijf vol was, wat volgens mijn berekeningen niet kon zijn omdat ik die gisteren nog had leeggemaakt. Blijkt dat als ge zo'n schijf leegmaakt op ne mac ( in de prullenmand ) de schijf pas ook daadwerkelijk leeg is wanneer ge die prullenmand ook leegmaakt, wat ik niet had gedaan smiley. Weeral wat bijgeleerd dus.

Morgen wellicht wat anders op het programma, vermoedelijk een rit en een wandeling in de bossen naar een waterval. Ondertussen is Carine de route na Moab volledig aan het veranderen wegens de slechte weersvoorspellingen in Colorado, en we zouden liever in het goede weer blijven. We zien wel !

cis.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by gust Wed, September 12, 2012 19:40:51

In oktober zullen we wel tijd hebben om bij Nathalie ene te gaan pakken.

Posted by Ingrid Smits Wed, September 12, 2012 17:00:14

Cisse on the ranch....prachtig ! Je hebt het nogal getroffen met een madam die zo'n verrassing arrangeert he.....yes, yes....that's my sister :-)

Posted by Carine Tue, September 11, 2012 20:23:24

Wanneer zijn jullie weer voor langere tijd in Belgenland?

Posted by gust Tue, September 11, 2012 20:11:58

Ziet er allemaal prachtig uit.

Wij zitten hier midden in het industrieel erfgoed. Oude scheepsliften in Waltrop, scheepstunnel in Weilburg. Hebben vandaag ook het terracottaleger in Kubach (Weilburg) bezocht.

O ja, hefbed is deze keer blijkbaar goed hersteld. Is tot heden nog volledig in orde EN het blijft tijdens de verplaatsingen (voorlopig?) op zijn plaats.

Fietsen morgen naar Limburg an der Lahn. Weet nog niet of we op de volgende camping (aan de Moezel) over internet zullen beschikken. Rijden tijdens het weekend naar huis om assistentie te verlenen bij de de marathon die de Kasteellopers inrichten. Kan dan thuis zeker jullie avonturen verder volgen.

Na het weekend naar de autokeuring en verder caravannen langs Mons, Chimay, Echternach, ... .