USA2012

USA2012

Moab - Bluff

VakantiePosted by Carine Thu, September 13, 2012 05:57:56
Ondertussen zijn we weer twee dagen verder, en omdat mijn madam het zo druk heeft met het inlezen, loggen en zoeken van nieuwe geocaches alsook het herplannen van de verdere reis, is het weer aan mij om het thuisfront op de hoogte te houden van het reilen en zeilen hier in het zonnige zuidwesten van het beloofde land.

Al bij al was het gisteren helemaal niet zo zonnig, de ganse dag bewolkt en tegen de avond natte (!) regen. Ik voelde mij direkt helemaal thuis en dat was niet de bedoeling ...

Omdat we wisten dat het weer niet echt schitterend zou worden hebben we er een rustig dagje geocache van gemaakt. Niet te ver van ons huizeke, in de buurt van Ken's Lake dat hier amper enkele miles vandaan ligt.

Daar hebben we wel wat afgewandeld en veel gezocht, want Carine had daar nogal wat caches te vinden, we hebben nogal lang achter de "faux falls" moeten zoeken, watervallen die niet echt puur natuur zijn, een beetje zoals die van Coo. Uiteindelijk hebben we ze wel gevonden, maar spijtig genoeg was alles kurkdroog en viel er helemaal geen water naar beneden smiley. We hebben nog een poging gedaan om richting Monticelli te rijden om daar nog wat te vinden, maar toen begon het goed te regenen en zijn we onverichterzake teruggekeerd. Een vrij rustig dagje dus, en meteen ook het laatste in ons mooie huisje.

Doordat de voorspellingen voor Colorado zo slecht zijn, hebben we de planning drastisch gewijzigd en gaan we terug naar het westen ipv verder naar het oosten. 't Is niet omdat we niet graag naar Colorado gaan, maar ze wisten daar nu toch al lang genoeg dat we eraan kwamen, dan hadden ze toch ook het weer een beetje navenant kunnen verzorgen.

Vanmorgen zijn we dus gestart richting zon, via Monticelli over Branding naar Bluff. Onderweg weer heel wat caches gezocht en gevonden, dus mijn madam is een tevreden madam vandaag. Onderweg altijd wolken en een beetje nat gehad, maar toen we in Bluff aankwamen hadden we terug een mooie blauwe lucht met bijhorende aangename temperaturen (ergens tegen de 30 graden, wat door ondergetekende als ok werd bestempeld ). Deze streek werd vroeger door de indiaantjes bewoond, eerst de Anastazi, dan de Paiute, de Navajo en uiteindelijk de Utes. Het stadje ( lees : dorpje ) is vooral bekend geworden doordat ene grote baas van de Mormonen eind 19e eeuw vond dat het tijd werd dat hij zijn zonen en dochters uitzond naar de tot dan toe nog onontgonnen gebieden ten zuiden van de Colorado rivier. Toen zijn 70 families met paard en kar de weg (die er nog niet was) opgestuurd om het enige echte geloof te verspreiden. Ze hebben er uiteindelijk een half jaar over gedaan, en hier in Bluff vind je dan nog de restanten van hun eerste woningen, wat op zich wel tof is om eens te zien. In het visitor center kregen we gratis een exemplaar van het "Boek der Mormonen" dat we beleefd hebben geweigerd.

Vanavond hebben we nog een hapje gegeten op het terras van de Cottonwood Ranch, niet slecht maar ook niet om over naar huis te schrijven. We slapen in het Red Rose Inn, is wel in orde maar relatief duur voor wat het is.

Morgen wordt een goed gevulde dag. Eerst naar Valley of the Gods, daarna via Monument Valley richting Tuba City, waar Carine nog een of andere weinig bekende canyon wil zien. Daarna zal het er van af hangen hoever we geraken, slapen doen we ofwel in Tuba City, ofwel als het niet te laat wordt in Page. De komende drie nachten hebben we niets geboekt, dus we zien wel waar we uitkomen. Het enig dat vaststaat is dat we zondag in Las Vegas verwacht worden, en we kunnen die brave mensen daar toch niet teleurstellen. Het plan is om daar met enkele dollars ons stinkend rijk te gokken en dan beladen met goud en zilver naar belgenland weer te keren om daar te gaan rentenieren. Strak plan noemen ze dat in Nederland.

Ik heb geprobeerd om wat foto's op te laden, maar de verbinding is hier wel heel traag en 't zal dus voor nen andere keer zijn.

Tot een dezer,

edit : Wat Cis nog vergeten is : we hebben een mooie dirt road gereden. Zoals gewoonlijk bij ons, weer laat op de dag zodat we juist voor zonsondergang terug waren. De combs wash road. Echt een aanrader. Een mooie , brede zandweg. Zalig relaxt rijden in een desolate omgeving. Helemaal desolaat was hij niet want een coyote kwam even goeiedag zeggen ;-) Maar als je in Bluff bent en je hebt een uurtje over : een aanrader.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by kalaman Fri, September 14, 2012 10:20:56

Veel plezier in de "onbekende" B... Canyon. Hopelijk heb ik de route goed uitgelegd...:-).Ondertussen zit de Combs Wash Road ook al in Google Maps voor april 2013. Leuk om "verkenners" ter plaatse te hebben enkele maanden op voorhand...

Posted by Henriƫtte Thu, September 13, 2012 23:36:47

Hoi Carine en Cis,

Wat veel bekende plekken komen er langs in jullie reisverslag, dit is echt ons meest favoriete stukje van Amerika! Leuk dat jullie via de Combs Wash Road zijn gereden. Wij zijn die weg ooit zomaar in een opwelling ingegaan, we hadden geen idee wat er te zien zou zijn. Die coyote was er toen helaas niet..... wel koeien en paarden.

Veel plezier straks in het prachtige Valley of the Gods, en ik heb ook wel een idee welke onbekende canyon bij Tuba City morgen in jullie reisverslag zal staan!

Groetjes van Henriƫtte (AA-forum)

Posted by Els Thu, September 13, 2012 16:02:04

Ha, de mannen ! Ik ben weer wat bijgelezen...Ja Cis, ge staat er wel mee zenne, met zo'n paard. Nog plaats genoeg in uwen hof om er een te zetten. Als dat strak plan nu nog lukt, dan is alles in de sackoche !