USA2012

USA2012

Bluff- Page

VakantiePosted by Carine Sat, September 15, 2012 07:15:21
Veel gereden vandaag en veel mooie dingen gezien.

We zijn begonnen met de mooie dirt road valley of the gods. Ook daar stonden enkele caches op het programma. Bij de seven sailors (rots in die vorm) lag een cache. We waren vroeg vertrokken, dus die wandeling van 1,5 mile kon wel.

Ze leek korter dan ze was doordat je onderweg mini canyons tegenkomt waarbij je dan weer moet omlopen. Eigenlijk ben ik een 'chicken' :-)

Als ik alleen was geweest had ik al lang teruggedraaid. Onderweg kwemen verschillende soorten en groottes van ontlasting tegen. Wat wil zeggen dat er ook kleine en grote beesten wonen. brrrr

Ik was zeer op mn hoede ;-) Maar uitgezonderd enkele lizzards gelukkig niets gezien. Enfin, we hebben de cache niet gevonden. Maar wel de andere in valley of the gods. smiley Cis is helemaal niet zo'n cachefan als mij, maar gelukkig is hij zo lief om onderweg tig keer te stoppen en de wandelingen mee te doen!

Na valley of the gods was het tijd voor de innerlijke mens. In Mexican Hat hebben we heerlijke gebakken boterhammen (ezelsoren) met marple syrop gegeten.

Monument valley voorbijgereden wegens al gedaan.

Via Kayenta (wat is daar veel bijgebouwd tegen 2009!) via Tuba City (indianen) naar balanced rock. Dan verder naar blue canyon. Op het forum had ik gelezen dat het zo mooi was, dus dat stond zeker op het programma! Door de wegbeschrijving van Kalaman (bedankt!) konden we er recht naartoe rijden. Een makkelijke zandweg ware het niet dat 2 miles voor ons doel de weg naar beneden gata en dat stuk weggespoeld was. En het was nog wel een stukje asfalt! Groten brede groeven erin. Je kon echt niet meer verder. Misschien hadden we wel naar beneden kunnen sukkelen met een groot risico voor beschadigingen, maar we hadden zeker niet terug omhoog geraakt. Niet aan te doen. Balen wel.

Terug en dan naar coalmine canyon. Dat was echt zo mooi! Cis vond het nr 1 op onze reis. Hij was echt onder de indruk.

Vanuit Tuba City wilde hij nog verder naar Page. Zo gezegd, zo gedaan ;-)

Zonder reserveren en wat bleek : days inn was vol. In Page zijn naar mijn mening niet al te veel fatsoenlijke hotels dus Cis op weg naar wahweep. Een hotel met zicht op de haven van lake powell. Mooi zicht. De prijs was navenant maar ik mocht er niet over zagen zei Cis. Bij deze heb ik het dus hier gedaan ;-)

Nog gaan eten bij Denny's en daarna mij caches gaan laden in de lobby. Wifi in de kamer werkte maar heel beperkt en ik vloog er regelmatig uit. Nu, dat wisten we ook. Normaal was er zelfs geen wifi op de kamer.

Terwijl ik buiten aan de lobby caches aan het laden was en onderwijl sigaretje aan het roken kreeg ik het gezelschap van een jonge Amerikaan die wilde weten hoeveel inkomen je in Belgie moest hebben om rijk te zijn of beter gezegd royaal kan leven, maar een porsche moest er niet bij zijn ;-) . Euh, wat moet je daar op antwoorden.... Ik heb +100.000 euro gezegd en hij was duidelijk onder de indruk. Achteraf bezien snap ik het wel,ik heb bruto gezegd en hier in Amerika is dat een heel ander systeem.

Hij zal wel B als het beloofde land zien haha !


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.