usa2013

usa2013

USA 2013 Yellowstone

Eindelijk gaan we er geraken

Vertrek en dag 1

vakantiePosted by cis Fri, September 06, 2013 06:30:48
Omdat mijn madam geen goesting had om het reisverslag op te maken ben ik er dan maar zelf aan begonnen. 't Zal natuurlijk niet even gedetailleerd/smooth/vanzelf gaan als wanneer zij dat doet, maar ik kan het toch proberen ...

Gisterenmorgen dus rond een uur of 5 vertrokken naar Schiphol, en gisterenavond rond half 6 geland in Vegas. Reken daar nog het tijdsverschil van 9 uur bij, dus we zijn toch weer dik 21 uur onderweg geweest. Tussenlanding in Houston, Texas, daar waren we nog niet geweest, betekent dus wel dat de eerste vlucht iets langer was dan we gewoon waren, maar dat is al bij al nog goed meegevallen. Ik had toch weer gerekend op nen upgrade naar first class, maar 't zal voor de volgende keer zijn, want ze hebben ons terug gedropt vanachter int vliegtuig, ge weet wel, de plaatskes voor de minder bedeelden onder ons :-)

Eigenlijk begint dat allemaal al goed te wennen, de luchthaven van Vegas beginnen we al redelijk goed te kennen, en het heeft dan ook niet lang geduurd voor we onzen auto konden ophalen. Er stond nog maar ene standaard suv, nen Dodge Journey, gene 4x4 maar toch ne leuke en vooral ruimen bak. Van op de luchthaven direkt naar de Walmart gereden en de eerste inkopen gedaan ( koelbox, drank en eten), en dan verder naar de Mirage. Inchecken via mlife was rap geregeld, de kamer waren ze wel vergeten te poetsen, dus opnieuw naar beneden en nieuwe kamer gevraagd en gekregen. We waren toen ook al enkele uurtjes wakker dus het heeft niet lang geduurd voor den dezen in dromenland was, zelfs mijn teerbeminde echtgenote heeft het niet veel langer volgehouden.
Keigoe geslapen en om een uur of 6 waren we wakker. Natuurlijk eerst verplicht bezoek aan de Starbucks, op ons gemak ingepakt en om half 8 vertrokken richting noorden. Iets boven St George linksaf gegaan richting Kolob reservoir, wat een tof ritje was. Op tijd gestopt voor een cacheke, en dan weer een heel eind verder in the middle of nowhere zoals we het graag hebben, richting Cedar Point, maar toch nog eerst naar ons eerste nationale park voor dit jaar, Cedar Breaks gereden. Is een beetje Bryce Canyon in het klein, en als ge Bryce gezien hebt is dit natuurlijk minder imposant maar daarom niet minder mooi ! Daarna richting ons motel in Cedar Point, nen Best Western met een heel klein kamerke, maar netjes en ok zoals het hoort. Eerst nog wat crosstraining gedaan ( ik heb geleerd dat efkes in het zembad springen eigenlijk ook crosstraining mag genoemd worden ) en daarna iets gaan eten in een typisch amerikaans restaurantje wat de toepasselijke naam "all american diner" had meegekregen. Klein, oud maar proper, lekker en vooral goedkoop (2 hoofdschotels, nagerecht, koffie voor alles samen 29 dollar), we hebben uiteindelijk toch maar 40 dollar achtergelaten omdat we het zelf te weinig vonden smiley.
En vandaar terug naar de kamer waar ik ondertussen de foto's op de mac heb ingeladen (enkele heb ik al in het fotoalbum online gezet, die vindt ge bij onzen homesite en dan klikken op foto's vanaf 2012, daar staan trouwens ook sinds deze week de foto's van vorig jaar op).
Van de Kolob Road heb ik een roadmovie gemaakt, ik ben er nog mee bezig en met een beetje geluk vindt ge die later vandaag op dezelfde plaats als de foto's.

Voila, voor den eersten dag vind ik dat al een schoon overzichtje. Een rustig begin, we hebben ook nog geen beren gezien maar daarvoor zullen we nog wa meer naar 't noorden moeten .

tot de volgende
cis