usa2013

usa2013

USA 2013 Yellowstone

Eindelijk gaan we er geraken

Vegas

vakantiePosted by cis Wed, September 18, 2013 19:44:56
We zijn weeral enkele dagen verder en ik zal nog maar efkes iets laten horen zodat niemand zich zorgen hoeft te maken. Wees gerust, het is hier nog altijd aangenaam warm, zo half in de dertig graden met geen wolkje te bespeuren smiley. We hebben op ons gemakske door 't stad gewandeld, eens in den Aria gaan zien want daar waren we nog niet geweest, is wel mooi maar voor ons te clean en kan niet tippen aan Wynn en Encore ... Gaan shoppen in de outlet noord, eigenlijk niet echt veel gekocht, vooral de Patrick heeft bij Ralph Lauren den omzet gevoelig doen stijgen smiley.
Gisteren toch de stad verlaten en een bezoekje gebracht aan Valley of Fire, Carine wou absoluut de wave zien, je weet mss nog, dat was die wandeling waarbij ze enkele jaren terug bijna van hare sus is gegaan. Deze keer wat vroeger vertrokken, we waren daar rond een uur of tien, 't was wel iets minder heet maar toch nog vanachter in de dertig graden, maar wees gerust, alles goed gegaan en we zijn deze keer ook effectief op het eindpunt geraakt, mijn Carine keiblij ! Toch nog een mooie verassing meegemaakt : voor de eerste keer in de us ook Bighorn sheep gezien ( zie de foto's ) !!! En ikke keiblij dus smiley. Dat was wel de kroon op de reis voor mij, het kan niet meer stuk.
In de namiddag wat aan het zwembad gelegen en gezwommen, in het zwembad van de tower suites van Encore omdat Carine en Patrick daar logeren, een beetje tussen het sjiek volk maar daar passen wij natuurlijk perfekt in. 's Avonds iets gaan eten bij nen italiaan hier recht tegenover, bij de shops, was ook een aangename ervaring, op een terraske op de strip, heel lekker, goei fleske wijn erbij, vakantie zoals het hoort. En dan afgesloten op het terras van lakeside view in de Wynn, prachtig gewoon. Voor de eerste keer gezien dat in die bar (parasols up) idd de luchters kontinu op en neer bewegen, en we waren het er met z'n allen over eens dat dit hotel toch wel de max is.
Vandaag verhuizen we naar de spa suite in de New York New York, benieuwd hoe die er gaan uitzien. Daarna shoppen en zwemmen, en als alles goed is gaan we vanavond naar KA, een show van Cirque de Soleil. Maak u dus over ons geen zorgen, wij stellen het goed smiley.

dag 11 : snow canyon en Vegas

vakantiePosted by cis Mon, September 16, 2013 19:29:03
Vanmorgen nog ne keer buiten gaan lopen, twas eigenlijk wel te warm daarvoor ( toch al een kleine 30 graden, onder een stralend blauwe hemel ), maar 't viel allemaal nog best mee. Daarna de laatste rit ingezet richting Vegas, maar eerst nog wat caches gedaan in St George en Snow Canyon bezocht, een mooie 6miles route door de red rocks en de lava, prachtige omgeving. We zijn ook even door de sjieke villawijken en resorts in St George gereden, awel, hier wil ik best komen rentenieren, ideaal klimaat, en toch vlakbij een stadje met alles erop en eraan. Maar dat is voor later :-)
De rit naar Vegas vanuit Utah, even door Arizona ( vonden we allebei een heel mooie baan ) en dan Nevada binnen. 't Voelde toch een beetje als thuiskomen smiley.
In Vegas eerst langsgeweest in den Encore, waar Carine en de Patrick net aan het inchecken waren. Eindelijk terug bastos, mijn madam gelukkig ! Op ons gemakske in de zetels van de bar aan het zwembad een pintje gedronken, mooie omgeving en goed gezelschap, meer hebben we niet nodig. Dat de bediening ook door in het kader passende jongedames gebeurde was natuurlijk een pluspunt ( dit dan vooral voor de Patrick en mezelf, de Carinnekes heb ik daarover niks horen zeggen ).

Daarna zelf gaan inchecken, djiezes, even vergeten dat het niet zo evident is om naar een ander hotel te rijden op een paar honderd meter verder, we hebben er toch bijna een half uur over gedaan smiley. Gelukkig heeft mijn madam het voor mekaar gekregen aan de incheck dat we niet meer moeten verhuizen morgen, maar dat we drie nachten in dezelfde suite kunnen blijven, zijn we heel blij mee. Kamer is prima in orde, ik mis enkel de badsloefkes, maar daarover ga ik nu ni moeilijk doen.
Om 8 u hadden we dan afgesproken om iets te gaan eten, mijn madam mocht kiezen dus het is de Cheesecake Factory geworden in Ceasar's Palace, een van haar favorieten hier. Op de weg daarnaartoe natuurlijk hier en daar een winkeltje binnengegaan, maar het is uiteindelijk bij kijken gebleven, de middenstand heeft er niet veel aan gehad, maar toch is er hier en daar een basis gelegd : mijn Carine voor nen pandora bedelarmband die ik haar beloofd had omdat ze al zolang zo goed voor mij heeft gezorgd, en de Patrick had een schoon horloge gezien, maar zijn Carine was nog niet helemaal overtuigd, to be continued ... De animaties in de Forum shops waren allemaal in onderhoud, was wel spijtig.

De Cheesecake Factory was volledig naar verwachting lekker, we hebben allemaal iets met pasta gegeten, en ik heb geen klachten gehoord.

Daarna nog de laatste voorstelling ( 't was ondertussen al half twaalf ) van de fonteinen aan de Bellagio gevolgd, en dan stillekesaan terug richting hotel gewandeld. Daar nog efkes op de slots gespeeld, de Patrick en mijn Carine elk 20 dollar kwijt, ikke break-even en die andere Carine is met 35 dollar extra gaan slapen. Als we op deze manier verder doen zullen we toch gewoon terug moeten gaan werken volgende week, dus ik hoop dat daar morgen verandering in komt...


dag 9 en 10 : terug naar de zon

vakantiePosted by cis Sun, September 15, 2013 06:42:40
De laatste twee dagen waren er vooral van kilometerkes doen, gisteren tot in Sandy, net onder Salt Lake City, en vandaag verder tot in St George. Gisteren hadden we uitgeslapen tot bijna de middag, dus buiten rijden is er niet echt veel gebeurd. 's Avonds in den Dennis gaan eten, niet echt om over te stoefen maar dat hoort er altijd bij vind ik :-)
Het weer was niet echt geweldig de laatste dagen, wel aangenaam warm maar regelmatig een stortbui. In den auto hebben we daar natuurlijk niet echt veel last van gehad.
Vandaag was't bijna continu freeway, is altijd relaxed rijden hier, maximum 130, brede rijstroken en niet al te druk. Prachtig om zien wel, omdat we door een kilometers brede en lange vallei rijden, hoe links de zon schijnt, in het midden een donkere wolk hangt, rechts regen, en ge kunt al van ver zien wanneer we door een regenbui gaan rijden, en je ziet daarachter al gelijk de zon terug schijnen :-)
We hebben gisterenavond nog wel de planning een beetje gewijzigd, normaal gezien sliepen we 2 nachten in St George, maar we hebben de 2de nacht veranderd in een nachtje Venetian in Vegas. De Venetian en de Palazzo, waar we de 2 volgende nachten slapen, zijn eigenlijk een en hetzelfde hotel, en we gaan proberen of we niet gelijk drie nachten in dezelfde kamer kunnen blijven. Mocht dat niet lukken, ver moeten we in elk geval niet met onze koffers sleuren om te verhuizen.
We hebben net een smske van Carine en de Patrick gekregen dat hunne vlieger in Vegas geland is, dus die zien we morgenavond al. Ben benieuwd wat die van mijn stad gaan vinden ...
Ondertussen bericht gekregen van het thuisfront dat de schilderwerken thuis afgerond zijn en dat het er goed uitziet, we zijn benieuwd. Maar we kunnen nog wel een weekske wachten smiley. Onzen oudste zoon is altijd op trot geweest en is nog maar amper thuis geweest, en de jongste heeft ons huizeke omgebouwd tot gamestudio, waar al zijn vrienden met hun computers komen kassen en blijven slapen, ben benieuwd hoe ze het gaan achterlaten ... Vergeet de hondjes en de kippekes niet he gasten ?!

Morgen op 't gemakske nog wa kleine wandelingeskes doen en wa cachekes zoeken in de buurt van St george, en daarna de laatste rit naar Vegas, op een kleine 2 uur rijden zijn we daar. Ik ben heel blij dat we toch naar Yellowstone geweest zijn, maar ik ben ook heel blij dat we terug in de stralende zon (37 graden) in ons geliefde Utah komen!

Tot een dezer en doe ginder nen dikke frak aan als ge buiten gaat, want ik heb gehoord dat het weer op het thuisfront niet echt fantastisch is smiley.

dag 7 en 8 : Yellowstone en terug zuidwaarts naar Idaho Falls

vakantiePosted by cis Fri, September 13, 2013 07:47:51

Vannacht efkes gestoord door onze jongste die wat moest vragen maar blijkbaar vergeten was dat er toch een klein uurverschil met hier is ... Rond een uur of negen toch maar opgestaan en terwijl ik boven het laatste aan het inpakken was had carine beneden ne groten elk ( soort hert met groot gewei ) gezien. Toen we alles ingeladen hadden hebben we nog een half uur op het terrein van de Canyon Lodge rondgecrost maar genen groten elk gezien, wel nog enkele kleintjes.

Vandaar zijn we naar de Lamar Valley gereden, waar het stikte van de bisons, die hebben we echt in alle formaten gezien, we hebben zelfs een kwartierke moeten wachten toen er een hele kudde de straat overstak.

Daarna nog een dirt road richting noord gedaan, maar hier was echt niks te zien, dus maar verder gereden richting Mammoth Hot Springs. Da was echt wel knap, ook weer zo’n heetwaterbron maar eentje die kontinu blijft lopen, en door de tijd en de zout- en ijzerafzetting heeft dit wel een prachig kleurenpalet opgeleverd. In het dorpje beneden zat een pracht van een Elk, dus die mochten we ook schrappen van het lijstje.

Als ik nu terugkijk op alle foto’s die we gemaakt hebben, met al die rokende gaten in de grond, dan begint het mij te dagen : we zitten hier gewoon boven de hel ! Hieronder is den duvel bezig met alles en iedereen heet te stoken, en de smoor en het kokend water komt er vanboven langs alle kanten uit. Doch dit terzijde ...

Vanuit Mammoth dan via de Old Gardiner Road naar Gardiner gereden, waar we een kamer geboekt hadden in het Travelodge hotel, wat een absolute aanrader was! ‘s Avonds nog iets gaan eten op het terras in de Iron Horse Grill & Bar, ook voor herhaling vatbaar.

De volgende dag ‘s morgens toch maar eerst drie kwartier gaan lopen, stralend weer, dan een doucheke gepakt en terug vertrokken door Yellowstone richting zuiden deze keer. Maar toen we goed en wel vertrokken waren begon het weer helemaal om te slaan, en we hebben de volledige rit door Yellowstone in de regen mogen doen. Gelukkig dat we de voorgaande dagen ideaal weer hadden, want met dit weer is er weinig leuks aan, en een mooie foto maken wordt dan ook wel moeilijk ... Tegen dat we terug in Grand Teton waren begon het wel op te klaren, en toen hebben we het park verlaten langs dezelfde weg waar we enkele dagen terug die zwarte beren hadden gezien ( de Wilson Moose Road, onthou het tegen dat je er ook eens in de buurt bent). En ook deze keer hadden we succes, geen beren deze keer maar wel moose ( soort eland ), een mama met haar kindje. Omdat het daar maar een smal baantje was en ge niet moogt stilstaan op de weg, heeft Carine mij daar gedropt en is verder gereden om een parkeerplaatske te zoeken, ondertussen heb ik wat foto’s kunnen maken. Op die weg zijn we ook nog efkes gepasseerd in het Rockefeller Preserve of zoiets, maar buiten ne stempel voor in Carine haren boek was daar weinig te beleven.

Daarna verder naar het zuiden ( terug richting Vegas) via de Teton Pass tot in Idaho Falls, waar we slapen in het Best Western Cotton Tree Inn, wat ook weer een goei keus is gebleken.

Al bij al hebben we vandaag eigenlijk drie amerikaanse staten aangedaan : vertrokken in Gardiner (Montana) via Yellowstone (Wyoming) naar Idaho Falls (Idaho).

Vlakbij het hotel zagen we een Outback Steakhouse, dus de keuze van het avondeten was gauw gemaakt. Australische steak gaat er bij ons altijd in, en laat het nu nog een meevaller zijn dat hun bier ook best te pruimen is, dus dit kon niet stuk. En dat is ook deze keer weer prima meegevallen. Eerst zo’n gefrituurde reuze-ajuin als appetizer, daarna slaatje en steak (met unlimited shrimps voor Carine) . Heb twee pintjes Foster’s bij het eten gedronken, eentje van’t vat en eentje in blik, waarvan de laatste toch de lekkerste was, ik hou niet zo van de geur die er hier aan het water hangt ... Van dorst zult ge hier trouwens niet omkomen, zo’n australisch pintje is toch al gauw 750 ml ...

En zo is den dag weeral ten einde, we gaan nog een sigaretteke smoren buiten ( ik moet er nog van profiteren, vanaf oktober stop ik er terug mee), en dan dokes doen. Morgenvroeg wacht de fitnesszaal weeral op mij ...dag 5en 6 teton - yellowstone : bison : check ; grizzly : check

vakantiePosted by cis Thu, September 12, 2013 03:32:36

Vanmorgen zoals gewoonlijk de dag begonnen met een rondje lopen, ik ben maar in’t stad gebleven want ik had nog genen berenspray gekocht :-)

Er hing enorm veel mist, het zag er niet echt veelbelovend uit ... Maar naarmate de dag vorderde is dat allemaal in orde gekomen, en na de middag hadden we opnieuw een stralend blauwe hemel zoals we hem besteld hadden.

Vandaag zouden we eindelijk in Yellowstone geraken, we zijn eerst nog door Grand Teton National Park gereden, maar door de mist hebben we daar niet echt veel aan gehad. In Yellowstone zijn we direkt naar de Old Faithful Area gereden, en we waren net op tijd voor een uitbarsting van deze geiser. Voor diegenen die Yellowstone niet kennen, dit is een nationaal park dat vooral bekend is omdat hier de meeste aktieve geisers ter wereld te vinden zijn. Diep onder de aardkorst hier zit eigenlijk een vulkaan gereed, waarvan gezegd wordt dat indien deze tot uitbarsting komt, dat een groot deel van de westkust van amerika eraan gaat. En doordat die vulkaan er zit, wordt het water onder de grond opgewarmd tot het gaat koken, en dan zoekt het zijn weg naar boven om “stoom af te laten “, en dat hebben we gemerkt ! Het lijkt hier wel een maanlandschap waar de stoom op verschillende plaatsen naar boven komt, met kleine en grote geisers die te pas en te onpas uitbarsten, en met warmwaterbronnen die kontinu borrelen en stomen. Van sommige van die geisers zoals Old Faithful kan bijna op de minuut voorspeld worden wanneer de volgende uitbarsting is, van andere kan dat op een uur of twee na voorspeld worden, van nog andere kunnen er dagen, weken of maanden tussen 2 uitbarstingen zitten en moet ge echt geluk hebben als ge er een meemaakt.

Zo hebben we een paar uur zitten wachten op een uitbarsting van Grand Geiser, op het eind was Carine het zo beu en had ze het zo koud dat zij al doorging naar het hotel, en het heeft uiteindelijk nog drie kwartier geduurd voor het zover was. Maar het was het wachten absoluut waard, zoiets had ik nog nooit gezien. Ik heb van al dat geisergebeuren zo’n tweehonderd foto’s gemaakt, ik zal er wel enkele online zetten, vooral deze, wanneer door al het watergeweld dat door Grand Geiser werd veroorzaakt, er een volledige regenboog te zien was, vind ik prachtig !

Het hotel, het Old Faithful Inn, is ook wel de moeite waard, is gebouwd rond 1900 volledig in hout en een beetje steen, ook de kamers zijn van kop tot teen in ruwe houten planken, ik vind het fantastisch ...

De volgende dag heeft ons madam toch wat langer geslapen, zodat het bijna 10 uur was toen we doorreden. We hebben vandaag een heel toertje door Yellowstone gedaan, eerst nog verder door geisergebied ( er kwam precies geen eind aan die rokende bronnen ) , ook nogal wat watervallen aangedaan ( Firehole Falls, Gibbon Falls, Upper Falls ), zijn ook even doorgereden naar Fishing Bridge en Yellowstone Lake, om dan te eindigen in Canyon Village, waar we ook overnachten. Onderweg heel veel bisons gespot, en ja hoor, ook ne Grizzly beer, deze keer niet van zo dichtbij als de vorige, maar ‘t was toch weer spannend :-)

Vanavond gingen we in de buurt een hapje eten, we zijn te voet vertrokken maar een straatje verder ( in een bungalowpark ) stond een reus van een bison voor zo’n huisje te grazen, we liepen er amper 20m vanaf ! In de wetenschap dat het best mogelijk is dat als we terugkeerden er een beer op onze weg liep, hebben we dan toch maar de auto genomen :-)

Heb nog wat foto's in het album gezet.

@Joke : we zijn vandaag 25 jaar samen, maar op 25 jaar getrouwd zult ge toch nog een jaar of twee moeten wachten

@Annie : zo’n bereke meebrengen zal moeilijk gaan in de vlieger, maar ik zal zien wa ik kan doen. Trouwens, ge weet toch dat er elk jaar in november de rock’n’roll marathon in Las Vegas gehouden wordt ?? kwestie da we ook in’t najaar iet te doen hebben hedag 4 : mission accomplished !

vakantiePosted by cis Mon, September 09, 2013 06:16:51
Vanmorgen waren we weer heel vroeg wakker, om 20 na 6 zat ik al in de fitness voor mijn dagelijkse portie gezond, en toen ik iets na zeven terug op de kamer kwam zat mijn wederhelft al klaar om te vertrekken ! We zijn nog eerst samen gaan ontbijten en een beetje later waren we weeral vertrokken, verder naar het noorden.
Het was strontweer, heel de tijd regen maar gelukkig niet koud. Maar dat maakte wel dat er weinig foto's getrokken zijn deze voormiddag ... Kort na de middag waren we al op de bestemming (Jackson), maar er stond nog een ritje richting Teton op het programma, wat we dan ook gedaan hebben. Eerst nog iets gaan eten in Jackson Hole, een dorpje dat volledig op wintersport is gericht, maar waar in de zomer ook best veel toeristen komen. Beetje "mondainer" maar nog best te pruimen. Ondertussen was de zon ook terug van de partij, dus dat zat al mee.
En zo zijn we Grand Teton national park binnengereden, een kronkelend baantje afwisselend tussen de velden en de bomen, aan de voet van Mt Teton, met een top van boven de 12.500 voet, dus ongeveer 4000 m . Na een 20tal minuten was er een verkeersopstopping, we zagen nogal wat opgewonden mensen die volop fotokes aan het maken waren en bleven wijzen naar een plek in het bos naast de weg. Berenalarm ! Den dezen natuurlijk den auto gelaten voor wat het was en met de camera in aanslag naar de plaats des onheils gelopen. En idd, er zaten twee jonge beren op een vijftiental meter van de weg. Blijkbaar is dit de tijd van het jaar dat die beestjes wat verder uit hun normale habitat komen om voldoende voeding bijeen te scharrelen voordat ze aan hun winterslaap beginnen. Ikke geprobeerd om nen deftige foto te maken, maar dat is niet echt goed gelukt omdat ze wel echt tussen het struikgewas zaten. Maar evengoed was ik al superblij, ik ging speciaal deze reis naar Yellowstone om beren te zien en nu heb ik ze al gevonden nog voor we in Yellowstone zijn ! Ondertussen was er een parkranger aangekomen die mij terug naar mijnen auto stuurde omdat ik de weg zou blokkeren, en omdat dat geen gemakkelijke mannen zijn heb ik dat dan ook maar gedaan.

Een half uurtje verder was het weer prijs ! Deze keer ne volwassen zwarte beer, die op een meter of 5 van de weg in de struiken zat te middagmalen. Ook hier weer uitgestapt en tot wel heel dichtbij geslopen, prachtig beest was dat, en ik toen ik er vlakbij was stond ik zo te trillen dat ik ook hier genen deftige foto kon maken. Spijtig, maar ik was al zo content dat ik hem gezien had, en ik ben er zonder kleerscheuren vanaf geraakt want hij is rustig verder blijven eten. Eigenlijk mag je niet binnen een straal van honderd meter van een beer komen, maar ik kon er toch ook niet aan doen dat die zo vlakbij de weg zat te smikkelen ! En ik had nog genen berenspray gekocht ! Waar ik eerst mee moest lachen, maar hier lachen ze daar echt niet mee en overal wordt er de nadruk op gelegd dat je niet te voet door het park mag gaan zonder die berenspray, dus het zal toch wel voor iets goed zijn ...

Bedoeling was om na deze rit via een andere weg naar het hotel te gaan, maar omdat het zo tof was zijn we gewoon via dezelfde weg teruggekeerd. Deze keer had Carine het stuur overgenomen zodat ik snel kon uitstappen mochten we weer sjans hebben. En wonder boven wonder, deze keer hadden we echt sjans, want diene zelfde beer van daarnet zat nu een beetje verder en nog wa dichter bij de weg. Wij heel stillekes langs gereden, en toen heb ik eindelijk de foto van mijn leven kunnen pakken ! Mijn vakantie kan al niet meer stuk !

Dat was meteen ook de laatste glimp die we gehad hebben, maar we waren meer dan tevreden met het resultaat. We slapen vandaag in een motel 6, wat niet meteen de grand luxe is, maar Carine had ergens gelezen dat in dit motel alle kamers pas vernieuwd waren, en dat bleek ook zo te zijn.
We zijn net nog gaan eten in een tof Italiaans restaurant, en we hebben keilekker gegeten, compleet met appetizer, starter, entree en dessert, maar echt dik in orde, een aanrader. Ik weet al niet meer hoe het heette maar de geïnteresseerden kunnen hiervoor bij Carine terecht.

En zo zijn we weer aan het einde van de dag, ge zult wellicht een dag of drie niet meer van ons horen omdat in Yellowstone zowel het internet - als gsmbereik zo goed als onbestaande is. We laten wel iets horen als we terug in de bewoonde wereld zijn.

Ik heb geprobeerd om de foto's hier in te plakken, maar dat lukt niet, ik zet ze dan wel bij de rest van de foto's op de homesite.

tot een dezer
cis


dag 3 : naar Logan

vakantiePosted by cis Sun, September 08, 2013 06:12:53
Allebei heel goe geslapen vannacht, hotel (Hilton) was verouderd, maar ze waren volop bezig met de restauratie, en wij hadden al een vernieuwde kamer gekregen, dus dat viel al reuze mee. Om 8 u eerst gaan lopen, op de loopband welteverstaan, 35 minuten gelopen (primeur), maar ik vind er maar niks aan, ik loop veel liever buiten.
De stank buiten was weggetrokken, het zonneke scheen, a beautiful morning zei de chauffeur van de taxi naar de luchthaven die ons vroeg of we nie mee wilden. Dus wij verder noordwaarts, onderweg langs de subway gepasseerd voor het ontbijt/middagmaal, daar een hele tijd moeten wachten voor we verder konden, de police zette de straat af voor een doortocht van een eindeloze rijd harleys, ik denk dat ik zowat elk model 85 keer gezien heb, ongelofelijk.
Ergens ten noorden van Salt Lake City zijn we terug de bergen in getrokken voor een tochtje van 25 miles, een prachtige rit vonden we allebei. Carine heeft ondertussen nog wat cachekes gezocht en gevonden ( ik heb natuurlijk hier en daar wat moeten helpen ) dus die was ook weer content.
Het was een rustig dagje op de planning, en we kwamen al aan in het hotel in Logan rond een uur of drie, dus alle tijd nog om wat te rusten en te niksen. Ook hier weer een heel mooie kamer met alles op en aan, en dat voor nog geen 50 euro !
Carine heeft een uur op de grond naast den asbak buiten op hare laptop zitten spelen en ikke naar de us open op den tv gezien. De uitzending werd efkes onderbroken voor een stormwaarschuwing in onze regio, blijkbaar waren er nu al overstromingen op plaatsen waar wij gisteren met 35 graden en volle zon zijn doorgereden, en de storm gaat verder noordelijk, maar blijkbaar veel minder krachtig dan daarstraks, dus wij zullen er niet veel last van hebben. Ge moet maar sjans hebben :-)
Daarnet heel lekker gegeten bij Jack's Oven hier vlakbij, staat op tripadvisor heel goe aangeschreven en dat is terecht, heel lekkere pizza en lasagne, heel lekker bier, heel lekkere cheesecake ...
Mijn madam wou nog es graag naar de Walmart, om broeken te kopen voor de Senne, maar blijkbaar worden die broeken die hij graag heeft niet meer verkocht in deze winkel, dus we zijn naar huis gegaan met 4 cdkes ( 5$ per stuk, die kon ik ni laten liggen) en een dozeke frappuccinos van de Starbucks, moet ik toch es gaan uitzoeken of ze da bij ons ook ni ergens verkopen.
En zo is ook dezen dag weer rustig verlopen, ook weer geen beren gezien vandaag, hopelijk komt daar binnen enkele dagen in Yellowstone verandering in .
We zijn er ook op uitgekomen dat we wat te vieren hebben dees reis : binnen drie dagen zijn wij 25 jaar samen ! Daar hadden we op voorhand eigenlijk niet aan gedacht, maar nu is dit reisje natuurlijk meer dan verantwoord :-)
grtz
cis

dag 2 : nebo loop en alpine loop

vakantiePosted by cis Sat, September 07, 2013 06:18:07
Vanmorgen waren we er al vroeg bij. Carine had slecht geslapen, we hadden zo'n dansende matras waarbij elke beweging van een van beide gebruikers ervoor zorgde dat de ander er van mee kon genieten, en blijkbaar heb ikzelf te veel liggen wroeten.
Om 7 u ben ik een toertje gaan lopen, was de eerste keer in de us voor mij, en dat was wel een leuke ervaring. 't Was nog halfdonker, overal stonden de sproeiers op de grasveldjes nog op, en geloof me, dat waren er heel veel, en met mijne gps in mijnen iphone ben ik ook zonder problemen terug in't hotel geraakt.
We zaten voor de gelegenheid in een Best Western hotel met een naar amerikaanse normen uitgebreid ontbijt, en dat viel reuze mee. Ik heb de wafels, pannenkoeken, donuts en muffins wel links laten liggen en het bij toast gehouden, sinds dat ik sportman geworden ben kan dat natuurlijk niet anders smiley.
Heb toch efkes naar het hondenhotel gebeld om te horen hoe het met ons madammen was, en daar zei die brave meneer natuurlijk dat ze het heel erg naar hun zin hadden, hij kon natuurlijk moeilijk iets anders zeggen smiley.
Daarna onze tocht naar 't noorden verdergezet richting Salt Lake City, met onderweg 2 scenic byways door de bergen. Eerst de Nebo loop, een rit van ongeveer 50 km waar we toch op een hoogte van bijna 3 km gereden hebben, met prachtige uitzichten onderweg. Ook even gestopt bij "devil's kitchen", een rode uitgesneden rotsformatie, 'k zal er nog een fotoke van in 't album zetten. 'k Heb ook een filmpje van de rit gemaakt, maar vanavond gemerkt dat mijne mac propvol zit, dus ik kan ze voorlopig niet opladen.

De alpine loop was een zwiters/oostenrijkse rit met veel haarspeldbochten, mooier dan de vorige vonden we allebei. Onderweg ook een wandeling gemaakt naar een watervalletje, ging nogal sterk bergaf en toen we beneden kwamen zagen we dat er daar vlakbij ook een parking was ... ge kunt het al raden, mijn madam is beneden gebleven en ondergetekende is alleen naar boven kunnen tenen om den auto te halen ... maar ze was niet in hare goeie vandaag, nogal last van de hoogteverschillen en ook een beetje van het gebrek aan bastos en diens ondermaatse vervanger ( marlboro). Ze kijkt er nu al naar uit dat die andere Carine volgende week echte sigaretten meebrengt smiley. Die (andere Carine) is trouwens volop bezig met de voorbereidingen voor haar bezoek volgende week in Vegas, dus als er alsnog iemand een gokje wil wagen kunnen er nog altijd envelopen met briefkes van 500 worden meegegeven, Carine zal dan wel zorgen dat de centjes op de juiste manier en met de grootste winstkansen worden ingezet.
Al bij al toch weeral heel wat kilometerkes gedaan vandaag, en mijn pijp is ook uit nu, we hebben daarnet in't hotel nog iets gegeten in de bar, heel lekker trouwens, en nu zou ik zo kunnen slapen, maar 'k moet me nog wat wakkerhouden anders ben ik morgen weer zo vroeg op. Morgen staat er een rustig dagske gepland, dus geen reden om vroeg op te staan.
Toen we daarnet trouwens door Salt Lake City reden kwam er ineens een grote stinkende stofwolk over de stad hangen, ni te doen. We dachten dat het (heel veel) smog was, we hebben er ondertussen al enkele verschillende mogelijke verklariingen over gehoord, maar het zou te maken hebben met wat ze hier de "lake stink" noemen, en dat zou komen van afval van organismen die in het Salt Lake zitten, dat bij de juiste temperatuur en windrichting voor dit effekt zorgt. Is blijkbaar heel uitzonderlijk, gelukkig maar want die geur was echt niet te harden. Al goe dat er een fitnesszaaltje is in het hotel, want morgen gaan lopen in die stank zie ik echt niet zitten.

wordt vervolgd

Next »