usa2013

usa2013

USA 2013 Yellowstone

Eindelijk gaan we er geraken

dag 4 : mission accomplished !

vakantiePosted by cis Mon, September 09, 2013 06:16:51
Vanmorgen waren we weer heel vroeg wakker, om 20 na 6 zat ik al in de fitness voor mijn dagelijkse portie gezond, en toen ik iets na zeven terug op de kamer kwam zat mijn wederhelft al klaar om te vertrekken ! We zijn nog eerst samen gaan ontbijten en een beetje later waren we weeral vertrokken, verder naar het noorden.
Het was strontweer, heel de tijd regen maar gelukkig niet koud. Maar dat maakte wel dat er weinig foto's getrokken zijn deze voormiddag ... Kort na de middag waren we al op de bestemming (Jackson), maar er stond nog een ritje richting Teton op het programma, wat we dan ook gedaan hebben. Eerst nog iets gaan eten in Jackson Hole, een dorpje dat volledig op wintersport is gericht, maar waar in de zomer ook best veel toeristen komen. Beetje "mondainer" maar nog best te pruimen. Ondertussen was de zon ook terug van de partij, dus dat zat al mee.
En zo zijn we Grand Teton national park binnengereden, een kronkelend baantje afwisselend tussen de velden en de bomen, aan de voet van Mt Teton, met een top van boven de 12.500 voet, dus ongeveer 4000 m . Na een 20tal minuten was er een verkeersopstopping, we zagen nogal wat opgewonden mensen die volop fotokes aan het maken waren en bleven wijzen naar een plek in het bos naast de weg. Berenalarm ! Den dezen natuurlijk den auto gelaten voor wat het was en met de camera in aanslag naar de plaats des onheils gelopen. En idd, er zaten twee jonge beren op een vijftiental meter van de weg. Blijkbaar is dit de tijd van het jaar dat die beestjes wat verder uit hun normale habitat komen om voldoende voeding bijeen te scharrelen voordat ze aan hun winterslaap beginnen. Ikke geprobeerd om nen deftige foto te maken, maar dat is niet echt goed gelukt omdat ze wel echt tussen het struikgewas zaten. Maar evengoed was ik al superblij, ik ging speciaal deze reis naar Yellowstone om beren te zien en nu heb ik ze al gevonden nog voor we in Yellowstone zijn ! Ondertussen was er een parkranger aangekomen die mij terug naar mijnen auto stuurde omdat ik de weg zou blokkeren, en omdat dat geen gemakkelijke mannen zijn heb ik dat dan ook maar gedaan.

Een half uurtje verder was het weer prijs ! Deze keer ne volwassen zwarte beer, die op een meter of 5 van de weg in de struiken zat te middagmalen. Ook hier weer uitgestapt en tot wel heel dichtbij geslopen, prachtig beest was dat, en ik toen ik er vlakbij was stond ik zo te trillen dat ik ook hier genen deftige foto kon maken. Spijtig, maar ik was al zo content dat ik hem gezien had, en ik ben er zonder kleerscheuren vanaf geraakt want hij is rustig verder blijven eten. Eigenlijk mag je niet binnen een straal van honderd meter van een beer komen, maar ik kon er toch ook niet aan doen dat die zo vlakbij de weg zat te smikkelen ! En ik had nog genen berenspray gekocht ! Waar ik eerst mee moest lachen, maar hier lachen ze daar echt niet mee en overal wordt er de nadruk op gelegd dat je niet te voet door het park mag gaan zonder die berenspray, dus het zal toch wel voor iets goed zijn ...

Bedoeling was om na deze rit via een andere weg naar het hotel te gaan, maar omdat het zo tof was zijn we gewoon via dezelfde weg teruggekeerd. Deze keer had Carine het stuur overgenomen zodat ik snel kon uitstappen mochten we weer sjans hebben. En wonder boven wonder, deze keer hadden we echt sjans, want diene zelfde beer van daarnet zat nu een beetje verder en nog wa dichter bij de weg. Wij heel stillekes langs gereden, en toen heb ik eindelijk de foto van mijn leven kunnen pakken ! Mijn vakantie kan al niet meer stuk !

Dat was meteen ook de laatste glimp die we gehad hebben, maar we waren meer dan tevreden met het resultaat. We slapen vandaag in een motel 6, wat niet meteen de grand luxe is, maar Carine had ergens gelezen dat in dit motel alle kamers pas vernieuwd waren, en dat bleek ook zo te zijn.
We zijn net nog gaan eten in een tof Italiaans restaurant, en we hebben keilekker gegeten, compleet met appetizer, starter, entree en dessert, maar echt dik in orde, een aanrader. Ik weet al niet meer hoe het heette maar de geïnteresseerden kunnen hiervoor bij Carine terecht.

En zo zijn we weer aan het einde van de dag, ge zult wellicht een dag of drie niet meer van ons horen omdat in Yellowstone zowel het internet - als gsmbereik zo goed als onbestaande is. We laten wel iets horen als we terug in de bewoonde wereld zijn.

Ik heb geprobeerd om de foto's hier in te plakken, maar dat lukt niet, ik zet ze dan wel bij de rest van de foto's op de homesite.

tot een dezer
cisFill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ingrid Smits Thu, September 12, 2013 09:37:05

Cis, vanwaar die passie voor beren ? In Zweden kan je die ook spotten he, tis maar da ge weet da ge daar ni zo ver moet voor reizen :-p
Breng eens zo'n fleske berenspray mee....je weet nooit voor wat dat da nog goe is he !

Posted by Joke Tue, September 10, 2013 10:24:17

Carine, straks word je nog een ochtendmens, pas maar op hé.
Cis, pas maar op voor die beren hé.
Bezorgde groetjes dus :-).

Posted by gust Tue, September 10, 2013 09:29:02

Slaapte gelle wel?
Zijt maar voorzichtig met die beren.

Tot over een paar dagen dan.

Posted by annie Mon, September 09, 2013 09:54:47

Wow beren, dzju da zou ik ook wel eens willen zien, kunde gene meebrengen?? zo een klein schattig troetelbeerke???
en euh als coach moet ik toch ook even zeggen Goe bezig! 20 na 6 zijde zot???