usa2013

usa2013

USA 2013 Yellowstone

Eindelijk gaan we er geraken

dag 5en 6 teton - yellowstone : bison : check ; grizzly : check

vakantiePosted by cis Thu, September 12, 2013 03:32:36

Vanmorgen zoals gewoonlijk de dag begonnen met een rondje lopen, ik ben maar in’t stad gebleven want ik had nog genen berenspray gekocht :-)

Er hing enorm veel mist, het zag er niet echt veelbelovend uit ... Maar naarmate de dag vorderde is dat allemaal in orde gekomen, en na de middag hadden we opnieuw een stralend blauwe hemel zoals we hem besteld hadden.

Vandaag zouden we eindelijk in Yellowstone geraken, we zijn eerst nog door Grand Teton National Park gereden, maar door de mist hebben we daar niet echt veel aan gehad. In Yellowstone zijn we direkt naar de Old Faithful Area gereden, en we waren net op tijd voor een uitbarsting van deze geiser. Voor diegenen die Yellowstone niet kennen, dit is een nationaal park dat vooral bekend is omdat hier de meeste aktieve geisers ter wereld te vinden zijn. Diep onder de aardkorst hier zit eigenlijk een vulkaan gereed, waarvan gezegd wordt dat indien deze tot uitbarsting komt, dat een groot deel van de westkust van amerika eraan gaat. En doordat die vulkaan er zit, wordt het water onder de grond opgewarmd tot het gaat koken, en dan zoekt het zijn weg naar boven om “stoom af te laten “, en dat hebben we gemerkt ! Het lijkt hier wel een maanlandschap waar de stoom op verschillende plaatsen naar boven komt, met kleine en grote geisers die te pas en te onpas uitbarsten, en met warmwaterbronnen die kontinu borrelen en stomen. Van sommige van die geisers zoals Old Faithful kan bijna op de minuut voorspeld worden wanneer de volgende uitbarsting is, van andere kan dat op een uur of twee na voorspeld worden, van nog andere kunnen er dagen, weken of maanden tussen 2 uitbarstingen zitten en moet ge echt geluk hebben als ge er een meemaakt.

Zo hebben we een paar uur zitten wachten op een uitbarsting van Grand Geiser, op het eind was Carine het zo beu en had ze het zo koud dat zij al doorging naar het hotel, en het heeft uiteindelijk nog drie kwartier geduurd voor het zover was. Maar het was het wachten absoluut waard, zoiets had ik nog nooit gezien. Ik heb van al dat geisergebeuren zo’n tweehonderd foto’s gemaakt, ik zal er wel enkele online zetten, vooral deze, wanneer door al het watergeweld dat door Grand Geiser werd veroorzaakt, er een volledige regenboog te zien was, vind ik prachtig !

Het hotel, het Old Faithful Inn, is ook wel de moeite waard, is gebouwd rond 1900 volledig in hout en een beetje steen, ook de kamers zijn van kop tot teen in ruwe houten planken, ik vind het fantastisch ...

De volgende dag heeft ons madam toch wat langer geslapen, zodat het bijna 10 uur was toen we doorreden. We hebben vandaag een heel toertje door Yellowstone gedaan, eerst nog verder door geisergebied ( er kwam precies geen eind aan die rokende bronnen ) , ook nogal wat watervallen aangedaan ( Firehole Falls, Gibbon Falls, Upper Falls ), zijn ook even doorgereden naar Fishing Bridge en Yellowstone Lake, om dan te eindigen in Canyon Village, waar we ook overnachten. Onderweg heel veel bisons gespot, en ja hoor, ook ne Grizzly beer, deze keer niet van zo dichtbij als de vorige, maar ‘t was toch weer spannend :-)

Vanavond gingen we in de buurt een hapje eten, we zijn te voet vertrokken maar een straatje verder ( in een bungalowpark ) stond een reus van een bison voor zo’n huisje te grazen, we liepen er amper 20m vanaf ! In de wetenschap dat het best mogelijk is dat als we terugkeerden er een beer op onze weg liep, hebben we dan toch maar de auto genomen :-)

Heb nog wat foto's in het album gezet.

@Joke : we zijn vandaag 25 jaar samen, maar op 25 jaar getrouwd zult ge toch nog een jaar of twee moeten wachten

@Annie : zo’n bereke meebrengen zal moeilijk gaan in de vlieger, maar ik zal zien wa ik kan doen. Trouwens, ge weet toch dat er elk jaar in november de rock’n’roll marathon in Las Vegas gehouden wordt ?? kwestie da we ook in’t najaar iet te doen hebben he
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by joke Fri, September 13, 2013 13:38:26

Voor mij is dat (nog) niet echt duidelijk wat het verschil is tussen samen zijn en getrouwd zijn. Help me er binnen twee jaar nog eens aan herinneren hé.

Posted by Carine Thu, September 12, 2013 17:00:31

Niks zoom. Hij stond er een meter of drie af. Gewoon de kodak op sterkste zoom, maar dat is maar een gewoon lens. Geen speciale zoomlens. Onverantwoord was dat !

Posted by Ingrid Smits Thu, September 12, 2013 09:39:27

Ivm die berenfoto's...dieje 2e is echt wel nen bibberfoto he Slisse ! Haha
Maar dienen 3e....ik hoop dat je je zoom toch wel serieus gebruikt hebt toen..OLA...sjieke foto !