usa2013

usa2013

USA 2013 Yellowstone

Eindelijk gaan we er geraken

dag 7 en 8 : Yellowstone en terug zuidwaarts naar Idaho Falls

vakantiePosted by cis Fri, September 13, 2013 07:47:51

Vannacht efkes gestoord door onze jongste die wat moest vragen maar blijkbaar vergeten was dat er toch een klein uurverschil met hier is ... Rond een uur of negen toch maar opgestaan en terwijl ik boven het laatste aan het inpakken was had carine beneden ne groten elk ( soort hert met groot gewei ) gezien. Toen we alles ingeladen hadden hebben we nog een half uur op het terrein van de Canyon Lodge rondgecrost maar genen groten elk gezien, wel nog enkele kleintjes.

Vandaar zijn we naar de Lamar Valley gereden, waar het stikte van de bisons, die hebben we echt in alle formaten gezien, we hebben zelfs een kwartierke moeten wachten toen er een hele kudde de straat overstak.

Daarna nog een dirt road richting noord gedaan, maar hier was echt niks te zien, dus maar verder gereden richting Mammoth Hot Springs. Da was echt wel knap, ook weer zo’n heetwaterbron maar eentje die kontinu blijft lopen, en door de tijd en de zout- en ijzerafzetting heeft dit wel een prachig kleurenpalet opgeleverd. In het dorpje beneden zat een pracht van een Elk, dus die mochten we ook schrappen van het lijstje.

Als ik nu terugkijk op alle foto’s die we gemaakt hebben, met al die rokende gaten in de grond, dan begint het mij te dagen : we zitten hier gewoon boven de hel ! Hieronder is den duvel bezig met alles en iedereen heet te stoken, en de smoor en het kokend water komt er vanboven langs alle kanten uit. Doch dit terzijde ...

Vanuit Mammoth dan via de Old Gardiner Road naar Gardiner gereden, waar we een kamer geboekt hadden in het Travelodge hotel, wat een absolute aanrader was! ‘s Avonds nog iets gaan eten op het terras in de Iron Horse Grill & Bar, ook voor herhaling vatbaar.

De volgende dag ‘s morgens toch maar eerst drie kwartier gaan lopen, stralend weer, dan een doucheke gepakt en terug vertrokken door Yellowstone richting zuiden deze keer. Maar toen we goed en wel vertrokken waren begon het weer helemaal om te slaan, en we hebben de volledige rit door Yellowstone in de regen mogen doen. Gelukkig dat we de voorgaande dagen ideaal weer hadden, want met dit weer is er weinig leuks aan, en een mooie foto maken wordt dan ook wel moeilijk ... Tegen dat we terug in Grand Teton waren begon het wel op te klaren, en toen hebben we het park verlaten langs dezelfde weg waar we enkele dagen terug die zwarte beren hadden gezien ( de Wilson Moose Road, onthou het tegen dat je er ook eens in de buurt bent). En ook deze keer hadden we succes, geen beren deze keer maar wel moose ( soort eland ), een mama met haar kindje. Omdat het daar maar een smal baantje was en ge niet moogt stilstaan op de weg, heeft Carine mij daar gedropt en is verder gereden om een parkeerplaatske te zoeken, ondertussen heb ik wat foto’s kunnen maken. Op die weg zijn we ook nog efkes gepasseerd in het Rockefeller Preserve of zoiets, maar buiten ne stempel voor in Carine haren boek was daar weinig te beleven.

Daarna verder naar het zuiden ( terug richting Vegas) via de Teton Pass tot in Idaho Falls, waar we slapen in het Best Western Cotton Tree Inn, wat ook weer een goei keus is gebleken.

Al bij al hebben we vandaag eigenlijk drie amerikaanse staten aangedaan : vertrokken in Gardiner (Montana) via Yellowstone (Wyoming) naar Idaho Falls (Idaho).

Vlakbij het hotel zagen we een Outback Steakhouse, dus de keuze van het avondeten was gauw gemaakt. Australische steak gaat er bij ons altijd in, en laat het nu nog een meevaller zijn dat hun bier ook best te pruimen is, dus dit kon niet stuk. En dat is ook deze keer weer prima meegevallen. Eerst zo’n gefrituurde reuze-ajuin als appetizer, daarna slaatje en steak (met unlimited shrimps voor Carine) . Heb twee pintjes Foster’s bij het eten gedronken, eentje van’t vat en eentje in blik, waarvan de laatste toch de lekkerste was, ik hou niet zo van de geur die er hier aan het water hangt ... Van dorst zult ge hier trouwens niet omkomen, zo’n australisch pintje is toch al gauw 750 ml ...

En zo is den dag weeral ten einde, we gaan nog een sigaretteke smoren buiten ( ik moet er nog van profiteren, vanaf oktober stop ik er terug mee), en dan dokes doen. Morgenvroeg wacht de fitnesszaal weeral op mij ...
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by cis Sat, September 14, 2013 23:08:27

op www.cisencarine.be en dan rechtsonder bij "vakantiefoto's vanaf 2012", daar vind je die van vorig jaar en die van nu

Posted by Marc Sat, September 14, 2013 21:07:28

Waar vind ik dat album met foto's ???