Las Vegas 2008

Las Vegas 2008

Las Vegas

Voorbereiding en reisverslag

zaterdag 5 april

reizenPosted by carine Sun, April 06, 2008 17:21:34

Kreun.... het was vroeg, maar we zijn er op tijd uitgekropen. Met de auto eerst naar het verhuurcentrum, m daar zonder problemen ingeleverd en met de shuttle naar de luchthaven. De vlucht was op tijd, de controle verliep vlot..

Ik kan alleen maar zeggen dat alles super verlopen is. De vlucht vertrok telkens op tijd, we waren zelfs een kwartier vroeger op Chicago, waar we normaal maar 40 minuten overstaptijd hadden. We moesten in dezelfde terminal blijven, dus van stres was helemaal geen sprake. De bagage werd mooi doorgelabeld en we zijn zelfs iets voor tijd in Brussel gelandt.

De kwaliteit van het vliegtuig en eten is bij AA minder dan bij united vind ik, maar de service en stiptheid was super. hetgeen we bij united vorig jaar heeeel anders ervaren hebben. maar dat kan natuurlijk ook een ongelukkige samenloop van omstandigheden geweest zijn.

In ieder geval : het zit eropsmiley

Blijkbaar hebben veel mensen problemen met berichten schrijven in het gastenboek. We zullen het eens nakijken.

Tot het volgend verlof smiley

Cis en carine

  • Comments(0)//vegas.cisencarine.be/#post19

Vrijdag 4 april

reizenPosted by carine Sun, April 06, 2008 17:16:36

Als optie hadden we vandaag een bezoek aan de woestijn gepland, ùaar omdat het gisteren weer vrij laat was, en omdat ons programma de voorbije week toch redelijk vol zat, skippen we dit en blijven in Vegas. We hebben deze keer nog enkele hotels bekeken die we nog niet gedaan hadden. verder nog eens gaan informeren naar de iphone voor Rudi. Maar spijtig : in heel Vegas geen enkele iphone te vinden. Blijkbaar is de vraag veel groter dan het aanbod en is hij op de moment zo goed als nergens te verkrijgen.

Voor Anita haar polo gaan halen. En verder nog in de fashion shopping mall rondgelopen.

met pijnlijke voeten (weeral) zijn we 's avonds terug gearriveerd en hebben in de Paris nog eens het buffet gefrequenteerd :) .

Het was toch weeral tegen half 1 en om vijf uur moeten we ons bed uit smiley

  • Comments(0)//vegas.cisencarine.be/#post18

Donderdag 3 april

reizenPosted by carine Fri, April 04, 2008 19:32:38

Deze morgen Zion achter ons gelaten en terug naar Vegas. Onderweg werd het steeds warmer en warmer en we zijn in Vegas geeindigd met een 28 graden op de middag.

We hebben ons in de Paris ingecheckt. (deze keer is de 20 dollar truck niet gelukt :) ) Het publiek is hier wel wat chicer dan in de excalibur. Je ziet hier veel polo ralph laurens rondlopen :) Wij hebben deze keer een gewone guest room, die klassiek is ingericht, met dik vasttapijt, een king size bed en rijkelijkere stoffen dan in de nieuwe towerroom in excalibur. Die laatste vond ik trouwens zeker zo mooi. We hebben onze koffers gereorganiseerd zodat alles terug wat op zijn plaats is en we zijn gaan eten in het Paris buffet, wat bekend staat om een goed buffet. En dat is het ook. Veeel lekkerder dan de vorige. Veel keuze en alles wat we gegeten hebben was heel lekker. Een aanrader! We hebben niet zo heel lang moeten aanschuiven. Een half uurtje schat ik. Vorige zomer moest je hier echt zeker meer dan een uur aanschuiven.

Na het eten was het nog altijd lekker warm. We hebben tot vannacht in ons T shirt rondgelopen.

We hebben de fonteinen van Bellagio gezien en hebben ontdekt dat dat verschillende voorstellingen waren. Ik dacht dat het steeds een herhaling was, maar we hebben verschillende shows gezien. In planet hollywood waren we nog niet geweest. Dit hotel is niet zo gethematiseerd, maar heeft veel winkeltjes. Treasure island heeft ook een show, maar die zijn ze aan het verbouwen en werkte dus niet. In de Venetian is een nachtclub en heel de inkomhal stond vol met mensen die stonden aan te schuiven om daar binnen te mogen. Schoon volk stond er tussen :)

Op verschillende plaatsen stonden meisjes op een podium te dansen. Veel mannelijk volk in de buurt :)

Na Bryce en Zion is het terug wennen in de drukte van Vegas.

Het was weeral 1u 's nachts voor we op onze kamer waren en morgen gaan we eens uitslapen. Ik vrees dat we doodmoe terug in Belgie gaan arriveren.

Bianca, ik weet niet hoeveel water er in de zomer in de rivier staat, maar volgens mij stond ze aan de narrows niet zo laag. Er waren vier dames die terug kwamen van daar en een volledig duikpak aanhadden met speciale schoenen. Ik vrees dat het anders niet te doen zou zijn met het koude water op het moment. Er stond ook vrij veel stroming. In de plaatselijke krant las ik dat Utah de gevolgen van global warming ondervindten dat er floods verwacht worden in de toekomst. Dat is toch hetgene ik er heb uit kunnen opmaken.

  • Comments(1)//vegas.cisencarine.be/#post17

Woensdag 2 april

reizenPosted by carine Thu, April 03, 2008 06:20:03

Vandaag weer een goed gevulde dag. Bryce view lodge achter ons gelaten en terug naar Bryce zelf om via sunrise point de canyon te bekijken. Sunset vond ik mooier, waarschijnlijk ook omdat we gisterenavond op het ideale moment daar waren. Langs het visitorcenter om voor Cis zijn tassenverzameling ééntje van Bryce te kopen.

Daarna terug the road naar Zion. Via de tunnel die al begin 1900 gebouwd is naar het park zelf. We zijn eerst naar Springdale gereden om onze auto daar te parkeren en eerst een hapje te eten in het bumbleberry restaurant. Cis een hamburger en ik een pizza. Daarbij krijg je je cola in een 'pot' die een kruising is tussen een grote mayonaisepot van Devos Lemmens en een inmaakpot. Groot dus en raar om te drinken. Het eten was er tamelijk goed. Vlak over de deur hebben we de shuttle naar Zion genomen. Hier eerst langs het visitorcenter , postkaarten gekocht en ineens gebust. Dan de shuttle genomen tot Zion lodge waar we de wandeling van Lower Emerald pools gedaan hebben. Die gaat naar een waterval die uitmondt in een soort 'pool'. Een korte wandeling die normaal zelfs voor rolstoelen toegankelijk zou zijn, maar we vroegen ons wel af welke sterke beer hier een rolstoel naar boven zou kunnen duwen met die hoogteverschillen :). Je kan er ook paardrijden voor een uurtje maar we waren te laat. Ze vertrokken juist voor hun laatste tocht toen we er aan kwamen. Niet dat ik zou meegegaan zijn, maar Cis overwoog het eventueel. Verder de shuttle genomen naar Weeping Rock. Een rots waar gedurende het hele jaar water over naar beneden stroomt en waar hanging gardens op groeien. Weer de shuttle genomen naar het laatste punt van de canyon : temple of shiwava (of zoiets :) ). Daar hebben we de riverside walk gedaan die loopt tot het einde van de canyon : een smalle kloof waar de rivier doorstroomt en je alleen maar door de rivier verder kan. (the narrows) Tijdens deze wandeling hebben we een squirrel zo dichtbij gehad dat ik m met mn arm gestrekt kon aanraken. Hij was de wortels van een plant uit de grond aan het graven om ze op te eten. Zo grappig om er met je neus op te zien. Onderweg zijn we ook verschillende herten tegengekomen.

Met de shuttle naar ons motel : el rio lodge. Nog meer basic dan bryce view lodge :) Maar wel proper. Op het internet had ik gelezen over een restaurant : the spotted dog. Daar zou het heel lekker eten zijn. En we hadden echt behoefte aan een 'gewone' maaltijd na de buffetten en hamburgers. En wat was het lekker ! We hebben er van genoten!!! Geluk dat het zo vroeg op het jaar is, want het zat er bomvol en we hadden niet gereserveerd. Na 10 minuutjes wachten konden we aan tafel. Allereerst werd er warm stokbrood op tafel gezet, samen met een hele! in zn geheel gebakken knol look en zure room. Ons voorgerecht hebben we gedeeld, vraag me niet meer wat het juist was :) Als hoofdgerecht had Cis forel met wilde rijst en ik een pasta met zeevruchten in roomsaus met witte wijn. FANTASTISCH. Ik heb nog een dessert genomen. Vier kleine potjes verschillende creme brulees. Dat was het lekkerste dat we al gegeten hebben, dus we hebben dan ook een goeie tip gegeven.

Nu is het tien u 's avonds en Cis is moe in zn bedje gekropen, nog TV aan het kijken. Ik zit buiten op het terrasje dit te schrijven, al genietend van een sigaret :).

Bianca, ik weet niet of je al in spotted dog geweest bent, maar het is het proberen waard. Als ik me niet vergis waren jullie vorig jaar in juli in Sedona toen wij in de GC waren.

Ini, jouw tekst is niet tot in Amerika geraakt denk ik

Sacha, vanaf morgen ben je alleen, ik hoop dat je je niet te eenzaam gaat voelen en zorg goed voor ons Flooke! (en Goya ook natuurlijk)

Chris, Goya is het nieuwe zusje van Flo. (Gust is overleden)

Morgen gaan we terug naar Vegas. Waarschijnlijk eerst nog langs Primm de outlet doen. Daar zijn we in juli niet geweest. Anita, we hebben in de Venetian die polo gezien, maar het is daar vrij duur, dus profijt zoude niet gedaan hebben. En Rudi (architect, niet De Rooy), we hebben 1 winkel van Apple gezien, maar er waren geen iphones. Allemaal uitverkocht. Morgen of overmorgen gaan we er nog eens langs want normaal kwamen er deze week nieuwe binnen. Senne voor jou hebben we iets bij waar je vorig jaar voor gezaagd hebt en niet gekregen . Voor de Sacha hebben we op de moment geen inspiratie.

Ook al waren we vorig jaar hier ook, toch valt het ons weer op hoe vriendelijk de Amerikanen zijn en ook zijn we nog steeds een beetje geschokt van de naar onze normen onbeleefdheid om de borden af te halen terwijl de andere nog aan het eten is. Hoe kleine dingen toch een totaal andere betekenis kunnen hebben. Ook de ruimte is weer wennen. Brede wegen, zoveel weidsheid. Wat leven wij met velen op een kleine oppervlakte. In Utah waren we nog niet geweest en we hebben de indruk dat de bevolking hier toch armer is dan in Californie, Arizona of Nevada. En verder de massas reclame over auto's en eten, auto's en eten... .

  • Comments(2)//vegas.cisencarine.be/#post16

en dan de foto's

reizenPosted by carine Wed, April 02, 2008 07:38:27


  • Comments(2)//vegas.cisencarine.be/#post15

Dinsdag 1 april

reizenPosted by carine Wed, April 02, 2008 06:43:55

Vandaag verlaten we Las Vegas.

Om kwart na 8 hebben we de wekker gezet. Cis sliep rustig door en ik heb m maar wat laten liggen want hij heeft weinig geslapen de laatste dagen. Achteraf bleek dat hij weer al om 5u wakker was, en ik slaap zaaalig in dit bed :) Rond 10 u stonden we uiteindelijk gewassen, gestreken en uitgecheckt aan de auto. Vertrekkensklaar.

Onze eerste stop is Valley of fire. Lekker warm daar en heeel mooi. Cis heeft zich weer als Selleslaghs gedragen en massas foto's genomen. Een knap state park, vol rode rotsen . Mooier dan red rock canyon vonden we. We zijn naar mousses tank gewandeld. Onderweg kom je op de rotsen petrogliefen van de indianen tegen. Een superklein wandelingetje door het mulle, rode woestijnzand. Dit park wordt heel dikwijls gebruikt als decor voor huwelijken. Maandelijks komen daar tussen de 10 en 80 koppels hun huwelijksfoto's trekken. Ook nu was dat het geval. We waren ook erg gecharmeerd door het park. Omdat we nog verder naar Bryce moesten, heb ik Cis met zijn camera in de auto moeten trekken want hij was er niet weg te slaan :)

We moesten terug interstate 15 op om verder naar Bryce te rijden. Er zijn drie mogelijkheden : ten eerste via Zion rijden, maar zo komen we terug, dus ik wou liever niet twee keer dezelfde weg nemen. Ten tweede via de 14 maar die gaat over de bergen en zou volgens de site waarschijnlijk nog gesloten zijn deze tijd van het jaar. Via Yeehaw van het forum had ik ook het advies gekregen deze niet te nemen. Ofwel zou hij dicht zijn, ofwel was het een risico deze tijd van het jaar wegens de sneeuw(stormen).

De derde optie is via de 20 en Panguitch, welk me niet echt een mooie weg leek. Ter hoogte van Cedar City zei Cis van toch de 14 te proberen. Als hij afgesloten bleek of te veel sneeuw, zouden we terugkeren. Nu, met een huurauto en op onbekend terrein op 9900 ft hoogte, ben ik wel wat shitty aangelegd :) Maar we hebben het gedaan! We zijn over de berg gegaan, door 1 meter sneeuw ( de weg was uiteraard wel open) Er hing een bordje dat sneeuwbanden verplicht waren tot en met 31/3. Het is vandaag 1/4 :) Maar evengoed was ik niet gerust. Onterecht. Het was straalend weer en de weg was helemaal opengemaakt. Een heel mooie tocht. Komende van Valley of fire. Warmte in de woestijn. En dan arriveren in 1 meter sneeuw bij vriespunt. Achteraf gezien was het helemaal niet spannend, maar voor mij wel omdat ik niet wist wat te verwachten en de info op voorhand was van het niet te doen. Cedar breaks NM was nog gesloten officieel, maar ook deze weg was open. Je mocht m nog wel niet gebruiken. Maar dat stond ook niet op onze planning.

Vandaar was het nog een kippeeindje naar Bryce NP. Een canyon met allemaal hoodoo's. Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, beetje allemaal mannetjes van steen. Maar de foto's zullen later veel verduidelijken. We zijn er pas gearriveerd rond 18 u en hebben daardoor wel nog juist sunset meegemaakt en zo mooie foto's kunnen trekken. Daarna zijn we naar ons motelletje, Bryce view lodge getrokken. Heel basic, maar te doen. Er is hier trouwens niets open, het seizoen is nog niet begonnen. Om te eten konden we enkele naar Ruby's Inn. Al de rest in de omgeving is dicht. En dat staat ook niet direct bekend om zijn culinaire kwaliteiten. Wat we kunnen bijtreden. Maar we hadden 's middags al lekker gegeten bij Jack in the box, dus dat was niet zo erg. Belgen dat hier zijn. Ik heb de hele tijd geen enkele Belg gehoord en hier in Bryce op een kwartier tijd wel drie koppels. Toen we incheckten zei de man van het motel al dat er zoveel Belgen zijn. Maar dat was good people want zijn grootouders waren ook Belgen zei hij :)

Morgenvoormiddag gaan we eerst terug langs Bryce en dan rijden we verder naar Zion. Er is geen internet in ons motel daar, dus ik weet niet wanneer ons volgend verslagje er zal op staan.

Toch wel vies. Gisteren was er in red rock een hond vermmist en vandaag hangt Ruby's Inn vol foto's van een klein Chinees meisje dat sinds gisteren vermist is. Het tweede park op twee dagen dat een affiche van vermist ophangen heeft. Terwijl ik dit verslag aan het schrijven ben komt op TV dat ze het meisje dood teruggevonden hebben. Het hoe en waarom is nog niet duidelijk, maar ontvoering en geweld zijn blijkbaar wel in het spel. Hopelijk is dit het laatste park waar we affiches tegenkomen...

Tot later. Ik ga mn colaatje drinken en chips eten :)

Braaf zijn he Sacha en Senne!

  • Comments(1)//vegas.cisencarine.be/#post14

Maandag 31 maart

reizenPosted by carine Wed, April 02, 2008 05:47:34

Hier mijn broodnodige update. Ik lees heel graag reisverslagen en vind het altijd leuk om te horen wat en hoe anderen hun vakantie geweest is. Elke keer neem ik me voorom uitgebreid te schrijven. Maar ook elke keer kom ik tot de vaststelling : WANNEER ?? Ik heb precies nooit de tijd om uitgebreid mijn verslag te doen. Na een hele dag rond- wandelen,rijden,winkelen,eten… , zijn we pas tegen middernacht op de kamer. Genoeg om moe ons bed in te rollen en ’s morgens op tijd terug op te staan om zoveel mogelijk te kunnen doen.

Ook nu is het bijna middernacht, maar ik ga toch mijn beste beentje voorzetten J.

Gisteren, na ons laatste berichtje, zijn we rond 18u even in bed gaan liggen. Nog uit balans van de jet lag en voeten met blaren van de hele dag de strip af te wandelen. Nu een uurtje hebben we ons opgefrist en zijn gaan buffet eten in ons hotel-Excalibur. Ik had op het forum al gelezen dat het buffet niet veel voorstelde, maar bij boeking hadden we twee vouchers gekregen voor dit buffet. Het was gratis, dus wij daarheen. Het stelde inderdaad niet veel voor. We vonden het ook helemaal niet lekker.

Na het eten zijn we in het casino blijven hangen en hebben zonder succes gegokt. We wonnen nu en dan enkele dollars, en bleven zo een tijdje bezig. Ondertussen krijg je drankjes van het casino, dus we hebben ons daar wel effe bezig gehouden. Tegen middernacht het bed in..

Vandaag, maandag, was Cis weeral om 6u wakker en kon niet meer slapen. Hij heeft nog wat last van het uurverschil denk ik. Ik was er om 8 u ook weer bij, wat voor mij vroeg is. Douchen and we hit the road om onze huurauto op te halen. De mevrouw van Alamo probeerde ons weer een extra verzekering aan te smeren, maar wij hapten niet toe. We konden deze keer kiezen uit een 20 tal auto’s en hebben een pontiac gekozen. Het vertrekken met een automatic ging deze keer onmiddellijk vlot. Cis is zijn ervaring van vorig jaar nog niet verloren!

Als afwisseling van het stadsleven en omdat ik zo van woestijnen hou , hebben we een bezoek gebracht aan red rock canyon. Een canyon in de Mojave woestijn, niet zo ver van Vegas. We hadden gepland om daar enkele hikes te doen, maar door onze pijnlijke voeten, hielden we het bij de scenic drive van 13 mile. Er was veel meer volk dan ik verwacht had. Veel mensen die de uitgestippelde wandelingen doen. Met 25 graden is het dan ook ideaal wandelweer. Vorig jaar juli waren we hier in de buurt met 40 graden. Niet echt wandelweer dan.

In het park hing volgend bericht : golden retriever verloren op 28/3 . Ocharme, drie dagen later, en nog niet gevonden. Ik vermoed dat hij het ook niet zal overleven. Zulk groot gebied, geen water… . Ik heb de omgeving toch maar goed bekeken, je weet nooit.

Na ons bezoek aan red rock canyon hebben we een subway stop gemaakt. Cis een footlong veggie en ik een 6 inch veggie. Hij met olie en ik met mayonnaise. Lekker. In het zonnetje buiten opgegeten en ondertussen nog eens gebeld met Sacha om te informeren hoe alles was.

Blijkbaar redt hij het goed, zorgt voor alles naar zijn zeggen. Waarschijnlijk zullen wij ook wel niet alles te horen krijgen, maar ons huis staat blijkbaar nog recht J .Dank u Sacha!

Cis heeft ondertussen ook eens naar zn moeder gebeld (onze geplande kindersit) en alles blijkt volledig in orde te zijn.

Na ons belegd broodje zijn we gaan SHOPPEN !

Cis heeft toch weer zijn slag geslagen. Zal ik het presteren om alles op te noemen? J

Een jeans, boxershort, drie T shirt van Ralph Lauren.

Een broeksriem, een pet, twee boxershorts, een sweater en drie T Shirts van Nautica.

Ik heb een handtas gekocht.

We zijn toch verschillende uurtjes zoet geweest en daarna verder gereden naar downtown Vegas. Rond 18.30 u waren we er. We vonden het een hele ervaring om daar te zijn. Zo heel anders dan de strip. We vergeleken het een beetje met Knokke en Blankenberge. De strip is Knokke en downtown is Blankenberge. Zowel wat uitstraling betreft, als qua publiek. We vonden het de moeite om die verschillen te voelen. Downtown heeft een ‘overdekte’ straat. Fremont Street. Daar is elke avond de Fremont street experience. Een hele lichtshow boven je hoofd. (in die overdekking dus).Echt mooi. Cis heeft er mooi foto’s van kunnen trekken, wat ni zo simpel is met al die verlichting in het donker.

We zijn gaan bufetten in de golden nugget. Beter dan in excalibur, maar geen hoogstaande keuken. Gewoon buffet als in een drie sterren hotel in Turkije. Om even de vergelijking te maken voor de Turkije fanaten in de familie J

Na nog een paar souveniertjes gekocht te hebben was het weeral laat en zijn we de strip afgereden tot ons hotel Excalibur. Parking op, nog een cola bij de MC Donalds in ons hotel en hier zit ik te computeren J

Cis heeft daarjuist de foto’s opgeslagen en het zijn er heel schoon. Hij begint aardig wat fotograaf allures te krijgen met zijn nieuwe camera.Spijtig genoeg kunnen we ze niet ineens in de fotoboek zetten omdat dat programma niet op de laptop staat. Dat zal voor na de vakantie zijn.

We liggen nu de laatste nacht in onze torenkamer en morgen vertrekken we voor onze tweedaagse nationale parken. Dan zal ik ’s avonds dit ook pas op onze blog kunnen zetten. Normaal is er daar wireless.

Tot dan, Cis slaapt al en ik doe ook mijn lichtje uit J

  • Comments(0)//vegas.cisencarine.be/#post13

zondag vervolg

reizenPosted by carine Mon, March 31, 2008 05:31:23

Omdat mijn madam nie kon slapen (en ikzelf trouwens ook niet) zijn we dan maar om zeven uur opgestaan en zijn we 't stad ingetrokken. 't Was nog heel rustig hier op 't straat, dus we hebben op ons gemakske een groot deel van de strip gedaan en bij de meeste hotels eens binnengewipt.

't Weer was gelukkig veel beter dan in't thuisland, dus we zijn op ons sandalen vertrokken. Ondertussen zijn we ook wat shoppingcenters gepasseerd (eigenlijk hebben al die hotels hier hun eigen shoppingcenter, variërend van een 10tal winkels tot iets vergelijkbaars met het shoppingcenter in Wijnegem...) , we hebben al nen trui gezien voor anita en nen appleshop voor de rudi, maar toen ik vroeg om nen iphone te kopen bleek er gene meer in stock te zijn. Blijkbaar is de vraag hier ook groter dan het aanbod.

't Is nu bijna 9 uur 's avonds en we hebben just ons namiddagdutje gedaan, en we zijn toch maar terug opgestaan om nog iets te gaan eten en de rest van onze centen te gaan verdoen op de goktafels...

nog gauw een fotoke van ons hotelleke :

Blog Image

  • Comments(2)//vegas.cisencarine.be/#post12
Next »