Las Vegas 2008

Las Vegas 2008

Las Vegas

Voorbereiding en reisverslag

Woensdag 2 april

reizenPosted by carine Thu, April 03, 2008 06:20:03

Vandaag weer een goed gevulde dag. Bryce view lodge achter ons gelaten en terug naar Bryce zelf om via sunrise point de canyon te bekijken. Sunset vond ik mooier, waarschijnlijk ook omdat we gisterenavond op het ideale moment daar waren. Langs het visitorcenter om voor Cis zijn tassenverzameling ééntje van Bryce te kopen.

Daarna terug the road naar Zion. Via de tunnel die al begin 1900 gebouwd is naar het park zelf. We zijn eerst naar Springdale gereden om onze auto daar te parkeren en eerst een hapje te eten in het bumbleberry restaurant. Cis een hamburger en ik een pizza. Daarbij krijg je je cola in een 'pot' die een kruising is tussen een grote mayonaisepot van Devos Lemmens en een inmaakpot. Groot dus en raar om te drinken. Het eten was er tamelijk goed. Vlak over de deur hebben we de shuttle naar Zion genomen. Hier eerst langs het visitorcenter , postkaarten gekocht en ineens gebust. Dan de shuttle genomen tot Zion lodge waar we de wandeling van Lower Emerald pools gedaan hebben. Die gaat naar een waterval die uitmondt in een soort 'pool'. Een korte wandeling die normaal zelfs voor rolstoelen toegankelijk zou zijn, maar we vroegen ons wel af welke sterke beer hier een rolstoel naar boven zou kunnen duwen met die hoogteverschillen :). Je kan er ook paardrijden voor een uurtje maar we waren te laat. Ze vertrokken juist voor hun laatste tocht toen we er aan kwamen. Niet dat ik zou meegegaan zijn, maar Cis overwoog het eventueel. Verder de shuttle genomen naar Weeping Rock. Een rots waar gedurende het hele jaar water over naar beneden stroomt en waar hanging gardens op groeien. Weer de shuttle genomen naar het laatste punt van de canyon : temple of shiwava (of zoiets :) ). Daar hebben we de riverside walk gedaan die loopt tot het einde van de canyon : een smalle kloof waar de rivier doorstroomt en je alleen maar door de rivier verder kan. (the narrows) Tijdens deze wandeling hebben we een squirrel zo dichtbij gehad dat ik m met mn arm gestrekt kon aanraken. Hij was de wortels van een plant uit de grond aan het graven om ze op te eten. Zo grappig om er met je neus op te zien. Onderweg zijn we ook verschillende herten tegengekomen.

Met de shuttle naar ons motel : el rio lodge. Nog meer basic dan bryce view lodge :) Maar wel proper. Op het internet had ik gelezen over een restaurant : the spotted dog. Daar zou het heel lekker eten zijn. En we hadden echt behoefte aan een 'gewone' maaltijd na de buffetten en hamburgers. En wat was het lekker ! We hebben er van genoten!!! Geluk dat het zo vroeg op het jaar is, want het zat er bomvol en we hadden niet gereserveerd. Na 10 minuutjes wachten konden we aan tafel. Allereerst werd er warm stokbrood op tafel gezet, samen met een hele! in zn geheel gebakken knol look en zure room. Ons voorgerecht hebben we gedeeld, vraag me niet meer wat het juist was :) Als hoofdgerecht had Cis forel met wilde rijst en ik een pasta met zeevruchten in roomsaus met witte wijn. FANTASTISCH. Ik heb nog een dessert genomen. Vier kleine potjes verschillende creme brulees. Dat was het lekkerste dat we al gegeten hebben, dus we hebben dan ook een goeie tip gegeven.

Nu is het tien u 's avonds en Cis is moe in zn bedje gekropen, nog TV aan het kijken. Ik zit buiten op het terrasje dit te schrijven, al genietend van een sigaret :).

Bianca, ik weet niet of je al in spotted dog geweest bent, maar het is het proberen waard. Als ik me niet vergis waren jullie vorig jaar in juli in Sedona toen wij in de GC waren.

Ini, jouw tekst is niet tot in Amerika geraakt denk ik

Sacha, vanaf morgen ben je alleen, ik hoop dat je je niet te eenzaam gaat voelen en zorg goed voor ons Flooke! (en Goya ook natuurlijk)

Chris, Goya is het nieuwe zusje van Flo. (Gust is overleden)

Morgen gaan we terug naar Vegas. Waarschijnlijk eerst nog langs Primm de outlet doen. Daar zijn we in juli niet geweest. Anita, we hebben in de Venetian die polo gezien, maar het is daar vrij duur, dus profijt zoude niet gedaan hebben. En Rudi (architect, niet De Rooy), we hebben 1 winkel van Apple gezien, maar er waren geen iphones. Allemaal uitverkocht. Morgen of overmorgen gaan we er nog eens langs want normaal kwamen er deze week nieuwe binnen. Senne voor jou hebben we iets bij waar je vorig jaar voor gezaagd hebt en niet gekregen . Voor de Sacha hebben we op de moment geen inspiratie.

Ook al waren we vorig jaar hier ook, toch valt het ons weer op hoe vriendelijk de Amerikanen zijn en ook zijn we nog steeds een beetje geschokt van de naar onze normen onbeleefdheid om de borden af te halen terwijl de andere nog aan het eten is. Hoe kleine dingen toch een totaal andere betekenis kunnen hebben. Ook de ruimte is weer wennen. Brede wegen, zoveel weidsheid. Wat leven wij met velen op een kleine oppervlakte. In Utah waren we nog niet geweest en we hebben de indruk dat de bevolking hier toch armer is dan in Californie, Arizona of Nevada. En verder de massas reclame over auto's en eten, auto's en eten... .

  • Comments(2)//vegas.cisencarine.be/#post16