Las Vegas 2008

Las Vegas 2008

Las Vegas

Voorbereiding en reisverslag

Dinsdag 1 april

reizenPosted by carine Wed, April 02, 2008 06:43:55

Vandaag verlaten we Las Vegas.

Om kwart na 8 hebben we de wekker gezet. Cis sliep rustig door en ik heb m maar wat laten liggen want hij heeft weinig geslapen de laatste dagen. Achteraf bleek dat hij weer al om 5u wakker was, en ik slaap zaaalig in dit bed :) Rond 10 u stonden we uiteindelijk gewassen, gestreken en uitgecheckt aan de auto. Vertrekkensklaar.

Onze eerste stop is Valley of fire. Lekker warm daar en heeel mooi. Cis heeft zich weer als Selleslaghs gedragen en massas foto's genomen. Een knap state park, vol rode rotsen . Mooier dan red rock canyon vonden we. We zijn naar mousses tank gewandeld. Onderweg kom je op de rotsen petrogliefen van de indianen tegen. Een superklein wandelingetje door het mulle, rode woestijnzand. Dit park wordt heel dikwijls gebruikt als decor voor huwelijken. Maandelijks komen daar tussen de 10 en 80 koppels hun huwelijksfoto's trekken. Ook nu was dat het geval. We waren ook erg gecharmeerd door het park. Omdat we nog verder naar Bryce moesten, heb ik Cis met zijn camera in de auto moeten trekken want hij was er niet weg te slaan :)

We moesten terug interstate 15 op om verder naar Bryce te rijden. Er zijn drie mogelijkheden : ten eerste via Zion rijden, maar zo komen we terug, dus ik wou liever niet twee keer dezelfde weg nemen. Ten tweede via de 14 maar die gaat over de bergen en zou volgens de site waarschijnlijk nog gesloten zijn deze tijd van het jaar. Via Yeehaw van het forum had ik ook het advies gekregen deze niet te nemen. Ofwel zou hij dicht zijn, ofwel was het een risico deze tijd van het jaar wegens de sneeuw(stormen).

De derde optie is via de 20 en Panguitch, welk me niet echt een mooie weg leek. Ter hoogte van Cedar City zei Cis van toch de 14 te proberen. Als hij afgesloten bleek of te veel sneeuw, zouden we terugkeren. Nu, met een huurauto en op onbekend terrein op 9900 ft hoogte, ben ik wel wat shitty aangelegd :) Maar we hebben het gedaan! We zijn over de berg gegaan, door 1 meter sneeuw ( de weg was uiteraard wel open) Er hing een bordje dat sneeuwbanden verplicht waren tot en met 31/3. Het is vandaag 1/4 :) Maar evengoed was ik niet gerust. Onterecht. Het was straalend weer en de weg was helemaal opengemaakt. Een heel mooie tocht. Komende van Valley of fire. Warmte in de woestijn. En dan arriveren in 1 meter sneeuw bij vriespunt. Achteraf gezien was het helemaal niet spannend, maar voor mij wel omdat ik niet wist wat te verwachten en de info op voorhand was van het niet te doen. Cedar breaks NM was nog gesloten officieel, maar ook deze weg was open. Je mocht m nog wel niet gebruiken. Maar dat stond ook niet op onze planning.

Vandaar was het nog een kippeeindje naar Bryce NP. Een canyon met allemaal hoodoo's. Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, beetje allemaal mannetjes van steen. Maar de foto's zullen later veel verduidelijken. We zijn er pas gearriveerd rond 18 u en hebben daardoor wel nog juist sunset meegemaakt en zo mooie foto's kunnen trekken. Daarna zijn we naar ons motelletje, Bryce view lodge getrokken. Heel basic, maar te doen. Er is hier trouwens niets open, het seizoen is nog niet begonnen. Om te eten konden we enkele naar Ruby's Inn. Al de rest in de omgeving is dicht. En dat staat ook niet direct bekend om zijn culinaire kwaliteiten. Wat we kunnen bijtreden. Maar we hadden 's middags al lekker gegeten bij Jack in the box, dus dat was niet zo erg. Belgen dat hier zijn. Ik heb de hele tijd geen enkele Belg gehoord en hier in Bryce op een kwartier tijd wel drie koppels. Toen we incheckten zei de man van het motel al dat er zoveel Belgen zijn. Maar dat was good people want zijn grootouders waren ook Belgen zei hij :)

Morgenvoormiddag gaan we eerst terug langs Bryce en dan rijden we verder naar Zion. Er is geen internet in ons motel daar, dus ik weet niet wanneer ons volgend verslagje er zal op staan.

Toch wel vies. Gisteren was er in red rock een hond vermmist en vandaag hangt Ruby's Inn vol foto's van een klein Chinees meisje dat sinds gisteren vermist is. Het tweede park op twee dagen dat een affiche van vermist ophangen heeft. Terwijl ik dit verslag aan het schrijven ben komt op TV dat ze het meisje dood teruggevonden hebben. Het hoe en waarom is nog niet duidelijk, maar ontvoering en geweld zijn blijkbaar wel in het spel. Hopelijk is dit het laatste park waar we affiches tegenkomen...

Tot later. Ik ga mn colaatje drinken en chips eten :)

Braaf zijn he Sacha en Senne!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by anja Wed, April 02, 2008 20:06:05

hey, profiteer er maar van, ge leeft maar één keer he. Geniet, geniet.

groetjes anja